Bekende indie-game Aquaria uitgekomen voor de iPad

De indie-hit Aquaria is uitgekomen voor de iPad. In het spel zwem je door een grote open onderwaterwereld, waar steeds meer locaties zich voor je openen naarmate het spel vordert.

Aquaria iPadOntwikkelaar Bit Blot heeft in samenwerking met Semi Secret Software een iPad-versie van het indie-spel Aquaria uitgebracht. In deze game zwem je door een grote open wereld terwijl je jouw verloren herinneringen probeert te achterhalen. Aquaria boekte de nodige successen nadat het spel werd uitgegeven voor de pc en Mac. Zo won het spel een prijs op de Independent Games Festival in 2007.

Je zwemt in Aquaria door een grote onderwaterwereld, waarin steeds meer locaties zich voor je openen naarmate je nieuwe zangkunsten en andere krachten vrijspeelt. Het spel lijkt hierdoor erg op de Nintendo-klassieker Metroid, waarin je op soortgelijke wijze jezelf door de spelwereld heen werkt. De game wordt ondersteund door een narratief van de hoofdrolspeelster, die documenteert wat er allemaal gebeurt.

Aquaria werd origineel door Bit Blot ontwikkeld voor de pc, maar zij zitten niet achter deze nieuwe iPad-versie. Deze is in elkaar gezet door Semi Secret Software, die eerder al Canabalt en Gravity Hook voor de iPad uitbrachten.

Downloaden: Aquaria (€3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 november 2011, 15:04
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.