App Gemist: Adobe CreatePDF, NUtvgids, Highlights en meer

In deze App Weekly kijken we onder andere naar Adobe's PDF-maker CreatePDF, Eos Weekblad, CompleteNote, Sanoma's NUtvgids en Highlights, een app die recensies op incheckdiensten bundelt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

NUtvgidsMet het grote aantal apps dat wekelijks de revue passeert kan het wel eens moeilijk zijn om als bezoeker van iPadclub dit allemaal bij te houden. Een nieuwe app verdwijnt namelijk na een ongeveer een dag alweer op de volgende pagina, waar je misschien niet zo snel komt. Daarom zetten wij iedere week de meest interessante apps die op iPadclub zijn besproken in de spotlight. Zo heb jij een mooi overzicht van wat je niet mocht missen, of kun je de week nog eens rustig nalezen.

WatchlaterWatchlater – We beginnen de iPad steeds meer te gebruiken om al onze media op te consumeren. Een lastig detail: het merendeel van de leuke videolinks vinden we onder werktijd, op een gewone computer. Een link naar jezelf toemailen om het later te bekijken op je tablet is een idee, maar vaak raak je die kwijt in de lading aan ‘echte’ e-mail. Watchlater biedt een oplossing: door op een bookmarklet in je browser te drukken stuurt de app de webpagina automatisch naar je iPad. Daar hoef je alleen nog maar op play te drukken om de video te bekijken. Tegen betaling kun je video’s converteren, zodat ze ook offline te bezichtigen zijn.
Downloaden: Watchlater (gratis)

Adobe CreatePDFAdobe CreatePDF – Met deze nieuwe app van Adobe kun je zelf op de iPad PDF-documenten maken. Dit is niks nieuws op de tablet, maar dankzij Adobe zijn expertise steekt de app goed in elkaar. Het bedrijf durft hem zelfs te vergelijken Adobe Acrobat, die PDF’s van dezelfde kwaliteit moet afleveren. Je kunt in de app verschillende bestandsformaten inlezen, die je met een druk op de knop omzet tot een PDF-bestand. De interface is wel vrij sober: je ziet enkel een lijstje met reeds gemaakte PDF’s, met een optie om ze te wissen, e-mailen en hernoemen.
Downloaden: Adobe CreatePDF (€7,99)

Eos WeekbladEos Weekblad over wetenschap – Eos is geen nieuwe speler op de iPad – het wetenschappelijke maandblad is al sinds het begin van 2011 op de ipad te lezen via AKO’s MagWorld-app. Volgens de redactie achter het magazine was het wegens snellere berichtgeving niet verstandig meer om zich te beperken tot een maandelijkse uitgave. Daarom hebben ze nu een weekblad geïntroduceerd, dat via een eigen iPad-applicatie te downloaden is. In het bland vind je nieuws en achtergrondartikelen over wetenschap en technologie.
Downloaden: Eos Weekblad over wetenschap (gratis, los nummer €2,39)

NUtvgids HDNUtvgids HDNU HD had al een televisiegids, maar voor de echte zwaargebruikers is er nu een aparte app uitgebracht. Deze dient niet alleen als gids, maar ook als tweede scherm voor tijdens het televisiekijken. Je kunt bij je programma zien hoe er via sociale media op gereageerd wordt. Weet je niet waar je naar moet kijken, dan kun je jouw keuze baseren op het programma dat het meeste buzz op internet weet te genereren. NU.nl heeft de app laten sponsoren door KPN. Dit betekent dat hij gratis wordt aangeboden, maar ook dat reclame van de telecomprovider flink aanwezig is binnen de app.
Downloaden: NUtvgids HD (gratis)

HighlightsHighlights – Incheckdiensten beginnen steeds meer een tweede nut te krijgen: de tips en recensies die mensen achterlaten op Gowalla en Foursquare, bieden namelijk aardig nuttige informatie voor wanneer je bijvoorbeeld een vakantie gaat plannen. De ontwikkelaar van Highlights is zich hier maar al te goed bewust van en bundelt al deze informatie op overzichtelijke wijze. Op een kaart zie je locaties, die op basis van populariteit ook in een lijst gesorteerd kunnen worden. Door op een plek te drukken krijg je een overzicht van alle tips, recensies en foto’s die op de incheckdiensten staan.
Downloaden: Highlights (€0,79)

CompleteNoteCompleteNote – Verwacht niet dat CompleteNote tjokvol functies en extra toevoegingen zit. De app richt zich er op om je zo snel mogelijk een notitie te laten maken en de app daarna weer af te sluiten. Zoals de ontwikkelaar beschrijft: “De instrumenten die je daarvoor 80 procent van de tijd gebruikt zitten erin en we hebben de 20 procent die je nooit gebruikt eruit geschopt.” Je kunt bij het maken van je notities gebruik maken van foto’s, video’s en geluidsopnamen.
Downloaden: CompleteNote (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2012, 17:50
Categorie Uncategorized
Onderwerp app weekly

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.