App Gemist: OneNote, Grand Theft Auto III, The Sims FreePlay en meer

Elke zaterdag behandelt iPadclub de leukste, laatst uitgekomen nieuwe apps en games voor de iPad. Deze week veel topgames, met onder andere Call of Duty: Black Ops Zombies, The Sims FreePlay en Grand Theft Auto III.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

COD Black Ops Zombies iPad schietenElke dag weer verschijnen er meer nieuwe applicaties voor de iPad dan we kunnen overzien. Toch weten we elke dag een selectie te maken van de leukste, nuttigste en mooiste apps voor Apple’s tablet. Daarom blikken we elke zaterdag terug in de iPad App Weekly. Deze week kun je notities maken in OneNote, heb je een medisch hulpboek bij de hand met Hulp Op Zak en zijn er ontzettend veel goede games voor de iPad verschenen. En meer.

AW BNR Nieuwsradio iPhone iPod touch iPadBNR Nieuwsradio – BNR Nieuwsradio heeft een grondig vernieuwde applicatie voor de iPad en iPhone. De app was al eerder universeel, maar is met ingang van versie 2.0 een stuk verder geoptimaliseerd voor de iPad. De applicatie voelt nu aan alsof hij voor Apple’s tablet is ontworpen. De meest opzienbarende vernieuwing is dat je zelf gesproken reacties kan achterlaten op stellingen die de zender in de app deponeert. Je hebt een Twitter-account nodig om gebruik te kunnen maken van de AppTalk, zoals de nieuwe functie heet.
Downloaden: BNR Nieuwsradio (gratis)

AW Microsoft OneNote iPad iPhone iPod touchOneNote – OneNote is een notitie-app waarmee je ideeën en taken snel kunt noteren. De notities zijn doorzoekbaar en mogen ook afbeeldingen en opsommingslijstjes bevatten. Via Microsoft SkyDrive kun je de notities synchroniseren met een online opslagruimte. Je hebt een Windows Live ID nodig om de app te kunnen gebruiken. Eventueel kun je vanuit de app een nieuw account aanmaken.
Downloaden: OneNote (gratis)

AW Hulp op Zak iPad iPhone iPod touchHulp Op Zak – Het begrip ‘op zak’ wordt er misschien niet helemaal mee waargemaakt, maar de iPhone-applicatie Hulp Op Zak heeft een update gekregen die de applicatie geoptimaliseerd maakt voor de iPad. De app van Europeesche Verzekeringen biedt een grote kennisbron voor kwaaltjes en ziektes die je in het buitenland kan oplopen. Het bevat alarmnummers en bevat een overzicht van symptomen. Met een ingebouwd woordenboek kan je gezondheidsproblemen uitleggen in zeven verschillende talen.
Downloaden: Hulp Op Zak (gratis)

AW Bejeweled Blitz iPad iPhone iPod touchBejeweled Blitz – Eindelijk hoef je Bejeweled op de iPad niet meer met een opgerekt, klein iPhone-scherm te spelen. De gratis game Bejeweled Blitz is na de nieuwste update een universele applicatie geworden en daarmee geoptimaliseerd voor de iPad. Blitz is de gratis variant van het spel waarin je drie diamanten of meer moet combineren en weghalen. In het spel heb je een minuut de tijd om zoveel mogelijk punten te scoren.
Downloaden: Bejeweled Blitz (gratis)

AW Call of Duty Black Ops Zombies iPad iPhone iPod touchCall of Duty: Black Ops Zombies – De extra van het voorlaatste deel uit de populaire Call of Duty-serie is uitgebracht voor de iPad, iPhone en iPod touch. Het schietspel was al een tijdje beschikbaar in de Amerikaanse App Store, maar is nu ook te downloaden in Nederland en België. In Call of Duty: Black Ops Zombies neem je het in een verlaten landhuis op tegen horde na horde zombies die het bestormt. Dat kan je alleen doen, maar ook met drie anderen samen online. Er is zelfs Voice Chat voorhanden, zodat je tijdens het gamen met je teamgenoten kan praten.
Downloaden: Call of Duty: Black Ops Zombies (€5,49)

AW Story Magazine iPadStory Magazine – Liefhebbers van Hollywood en Bekende Vlamingen kunnen zich vanaf nu vergapen aan een digitaal magazine. Story Magazine is verschenen op de iPad, waarbij de app vrijwel meteen een update kreeg om bugfixes en Facebook- en Twitter-integratie toe te voegen. Story Magazine is een uitgave van Sanoma België en werkt volgens een beproefd concept: er is een kiosk waar je elke dinsdag een nieuwe editie van Story downloadt en er is een ‘Aangeschaft’-plankje waar je kunt zien welke nummers je al in bezit hebt.
Downloaden: Story Magazine (gratis)

AW Grand Theft Auto III GTA 3 iPad iPhone iPod touchGrand Theft Auto III – De iOS-versie van de game Grand Theft Auto III is vandaag door Rockstar Games uitgebracht. Deze op criminaliteit gebaseerde spel laat je opdrachten uitvoeren in een grote, open stad. GTA III kwam in 2001 voor het eerst uit op de Playstation 2 en werd meer dan 14,5 miljoen keer verkocht. Het spel inspireerde sinds zijn uitgave talloze andere sandbox-spellen, waaronder een aantal voor de iPad.
Downloaden: Grand Theft Auto III (€3,99)

AW The Sims FreePlay iPhone iPod touch iPadThe Sims FreePlay – The Sims FreePlay is een onaangekondigd, totaal nieuw deel in De Sims-serie met een aantrekkelijke eigenschap: hij is geheel gratis voor de iPad, iPhone en iPod touch. In het spel begin je met een dorpsbewoner in een simpel huis, maar kun je eindigen in een dorp met 16 Sims en de mooiste huizen die je zelf bouwt en indeelt. Als de Sims maar gelukkig zijn: dan krijg je meer punten, meer geld en gaan de ontwikkelingen sneller.
Downloaden: The Sims FreePlay (gratis)

AW RAET Netto iPad iPhone iPod touchRAET Netto – Het nieuwe jaar komt eraan, met hopelijk een salarisverhoging, een nieuwe baan of de langgekoesterde wens om parttime te gaan werken. Maar welke invloed heeft dat op je salaris? Wil je weten hoeveel er netto overblijft van je salaris, dan kan dat met RAET Netto voor de iPad. Salarisverwerker RAET bracht in maart 2011 al een iPhone-versie van de app uit, die kortgeleden een update kreeg.
Downloaden: RAET Netto (gratis)

AW Squla Familiebordspel iPadSqula Familiebordspel – Het Nederlandse lesprogramma Squla heeft een goede manier gevonden om een spel voor het hele gezin leuk te maken op de iPad. Squla Familiebordspel kan tot en met zes personen gespeeld worden, en van tevoren kan elke speler aangeven wat zijn niveau is. Het is onderverdeeld in kinderen vanaf groep 4 tot en met de eerste klas en er is een categorie voor oudere spelers. Bovendien is het Triviant-achtige bordspel helemaal gratis.
Downloaden: Squla Familiebordspel (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2012, 17:47
Categorie Uncategorized
Onderwerp app weekly

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.