iPad-app van Marktplaats nu te downloaden

Marktplaats is er nu ook als iPad-app. Je kan zowel in liggende als staande houding scrollen door alle aangeboden waar op de handelssite.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Marktplaats iPadLang gewacht, toch gekregen. Op elk artikel dat we op zustersite iPhoneclub.nl over de Marktplaats-app op iPhone schreven, las je dezelfde reactie terug: “Laat ze nu eerst maar eens Marktplaats op de iPad uitbrengen.” Nu is het moment daar. De Nederlandse handelssite is als app te downloaden op de iPad. Zeker als je de applicatie in de liggende houding van de iPad gebruikt, is het doorbladeren van de advertenties van andere gebruikers en handelaren een prettige bezigheid.

Entree

Je kan de applicatie ook in de staande houding van de iPad gebruiken, maar dan mis je de prominente aanwezigheid van een uitgebreide sorteerbalk links in beeld. Die laat je bij entree van de app kiezen uit de verschillende hoofdcategorieën van de aangeboden waar, zoals natuurlijk auto’s, huis en inrichting, games en witgoed. Het menu met alle vertakkingen binnen een categorie wordt op dezelfde plek weergegeven en druk je dan nog eens door, dan wordt rechts reeds het eerste advertentie-overzicht geladen en zie je links de uitgebreide filters die je kan instellen. Of een auto op benzine of diesel moet rijden, bijvoorbeeld. In portretstand volstaat een druk op Verfijnen voor het keuzemenu.

Marktplaats iPad zoekfilters links

Ruimte voor eigen advertenties

Er is veel ruimte voor eigen advertenties in de Marktplaats-app. Het schuifmenu uiterst links herbergt de mogelijkheid om je eigen advertenties op rij te zien, advertenties te maken en tijdelijk op te slaan in ‘concept advertenties’. Geplaatste advertenties kan je bewerken vanuit de app en je hebt de mogelijkheid om ze tegen betaling te promoten aan de hand van iDeal. Een aparte pagina in het menu leidt je naar de biedingen die je zelf hebt gedaan en favoriete advertenties die je een ster hebt gegeven.

Advertenties

Wie Marktplaats al een geruimde tijd gebruikt op de website, weet dat de dienst een jaar of vijf geleden een veel rustigere plek was dan nu. Op de website scroll je soms wel door anderhalve pagina commerciële advertenties heen die soms niet eens op je zoekopdracht gericht zijn, voordat je bij de echte handelswaar van individuele gebruikers terecht komt. In de iPad-app ontkom je eveneens niet aan gesponsorde advertenties, maar het zijn er minder. Zo tellen we er steeds acht als we op auto’s zoeken – en dat is in de liggende stand van de iPad precies twee regels met foto’s. Als je kiest voor de lijstweergave waarin alle advertenties onder elkaar staan, moet je er wel voorbij scrollen.

Marktplaats iPad advertentie bewaren

Fijnere manier

Ook op de advertentiepagina zelf prijkt een advertentie rechts in beeld, maar je vindt er gelukkig ook alles wat je ervan verwacht. Je scrollt in volledig scherm door foto’s, kan buiten de foto’s ook vegen om naar de volgende advertentie binnen je zoekopdracht te gaan en de omschrijving, inlogmogelijkheid, biedingen en de verkopersinformatie staan allemaal op de vertrouwde plek. Als de hoeveelheid gesponsorde advertenties niet flink toeneemt, is de Marktplaats-app op de iPad beslist de fijnere manier om Marktplaats te gebruiken op de iPad.

Downloaden: Marktplaats (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Reacties: 18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.