WakeApp Weather voor iPhone: wekker op basis van het weer

WakeApp Weather is een wekker-app die afgaat op basis van het weer. Regent het en wil je daarom niet joggen? Gaat je wekker later!

WakeApp Weather iPhoneJe had het als goed voornemen, maar wil stiekem alleen ‘s ochtends hardlopen als het droog is? There’s an app for that. WakeApp Weather is een nieuwe wekker-app voor iPhone die je op een bepaalde tijd wekt op basis van het weer. Is het goed renweer? Dan gaat je speciaal daarvoor ingestelde wekker af. Je kan allerlei wekkers naast elkaar zetten, gebaseerd op weer, locatie en activiteit. Want WakeApp Weather zet net zo graag een alarm voor studeren, werken of het uitlaten van de hond.


Het is een aardige rij speciale activiteiten waarvoor je wekkers kan zetten in WakeApp Weather. Naast studeren, werken en rennen kan je in het wintersportgebied bijvoorbeeld een snowboardwekker zetten. Er is een alarm voor baantjes trekken of fietsen, maar ook elke populaire sport die je kan bedenken. De categorie van het alarm is leidend: je kiest eerst een categorie en dan selecteer je de voorwaarden voor wanneer het alarm moet afgaan.

WakeApp Weather alarm instellen WakeApp Weather wekkers

Er zijn vier gegevens om in te vullen voor een wekker. De belangrijkste variabele is het weer zelf. Wil je gewerkt met helder weer, mag bewolkt ook? Mag het miezeren, regenen of ook sneeuwen? Je kan ze eveneens allemaal activeren. Een onderscheid in temperatuur wordt echter niet gemaakt. Wel bepaal je daarnaast het tijdstip en selecteer je de dagen van de week waarop het alarm moet afgaan. Je kiest ook de locatie waarvoor die opgaat – in Groningen heeft snowboarden niet zoveel zin – en selecteert een geluid per wekker.

Natuurlijk is WakeApp Weather wel gebonden aan de restricties van iOS die Apple heeft ingesteld. Net als alle andere wekkerapps behalve de standaard app op de iPhone, moet je pushberichten voor de app activeren en mag je de telefoon ook niet in stille stand zetten als je gewekt wilt worden. Het belangrijkste is nog wel dat je naast WakeApp Weather ook een gewone wekker zet. Dat kan in Apple’s eigen app of gewoon in WakeApp Weather; als je maar om een reguliere tijd wordt gewekt. Dat je hardlopen niet doorgaat, betekent natuurlijk niet dat je de hele ochtend maar moet blijven liggen.

Downloaden: WakeApp Weather (€0,89, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 januari 2014, 10:59
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerpen weerbericht, wekker
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.