Volg SBS6 tv-programma Utopia via iPhone- en iPad-app

Utopia is de iOS-app bij het gelijknamige Talpa tv-programma op SBS6. Een jaar lang worden 15 mensen gevolgd in een namaak-samenleving.

utopia-ipad-appAls je opnieuw zou mogen beginnen, hoe zou jouw ideale samenleving er dan uit zien? SBS6 volgt vijftien waaghalzen (of moeten we zeggen: mensen die niets beters te doen hebben?) een jaar lang, terwijl ze hun ideale samenleving vormgeven, met eigen regels en wetten. Via de onlangs verschenen app Utopia kun je 24 uur per dag alles meebeleven via de de livestreams. In de app vind je ook exclusieve video’s en nieuwtjes, plus de mogelijkheid om live mee te chatten met de Utopia-bewoners.


Je verzamelt punten voor je Utopia-paspoort, waarmee je tijdens de eliminaties mag meestemmen tijdens de uitzending. Het paspoort biedt je ook de kans om zelf inwoner te worden van Utopia. Tot en met 31 januari zijn de livestreams gratis te volgen. Daarna betaal je voor een Utopia-paspoort €2,50 per maand. De Utopia-app bevat vier livestreams en geeft je de mogelijkheid om twee 360 graden-camera’s zelf te bedienen. Toch wordt de app (zelfs onder de doelgroep!) niet erg goed ontvangen: in de App Store regent het klachten vanwege de vele reclames die zich maar blijven herhalen. De geldzucht van de makers zou de populariteit van dit programma wel eens danig in de weg kunnen staan.

Producent Talpa noemt Utopia het “grootste tv-experiment sinds Big Brother” en eerlijk gezegd: het hele experiment is inderdaad nogal grootschalig van opzet. In Utopia gelden geen wetten en machtsverhoudingen. Maar het tv-programma heeft ook wat enge kantjes: hoe radicaal zal deze zelfbedachte samenleving uitpakken? De fanatiekste kijkers worden onderdeel van de Utopia Elite, een groepje van de duizend meest actieve fans, die extra privileges krijgen. Er zijn ook kleinere beloningen: door heel vaak en langdurig video’s te kijken op de website kun je een stempeltje ‘Vierkante ogen’ krijgen, een van de acht beschikbare stempeltjes voor mensen die veel tijd steken in het kijken naar het programma. Maar dan moet je wel bereid zijn om je door heel veel reclames heen te worstelen.

Downloaden: Utopia (gratis, universeel, iOS 6.0+)

utopia ipad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 januari 2014, 16:06
Categorie Amusement
Onderwerp televisie
41 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.