iOS game-update: WordOn HD krijgt update, Solstice Arena en trailer Kingdom Rush Frontiers

Kingdom Rush Frontiers komt snel, en behalve de populaire tower defense-game hebben we een update van WordOn en Solstice Arena.

GU WO WordOn HD woordspel NederlandsDe liefhebber van een portie fantasie komt aan zijn trekken vandaag in de iOS game-update. De grote uitgever Zynga kwam recent met een online multiplayer-game voor drie tegen drie spelers waarin ridders, magiërs en andere creaturen elkaar in de haren vliegen, en ondertussen heeft de fantasierijke opvolger van de geweldige tower defense-game Kingdom Rush een releasedatum voor iPhone en iPad gekregen. De derde game is echter een lekker nuchter Nederlands woordspel: het leuke WordOn HD heeft een grote update gekregen!

WordOn HD krijgt grote update

WordOn HD Nederlands woordspel iOSHet leuke Nederlandse woordspelletje WordOn HD heeft een stevige update gekregen voor de iPhone en iPad. Versie 1.5 is het typenummer van de update, maar hij had ook best 2.0 mogen heten als je kijkt hoe omvangrijk de bijgewerkte versie is. De meest opzienbarende vernieuwing is dat je nu eigen steentjes kan kopen met de sterren die je hebt verzameld. Je kan pianozwartje steentjes kopen, een tijgerprintje, of een luipaardprint. Helaas zijn voor de leuke steentjes, sterren niet toereikend. Voor steentjes in de vorm van een plak kaas betaal je het meest: 2,69 euro! Een bammetje jam, een snee brood en een kladblokje doen 1,79 euro per stuk. Verder zijn de profielen uitgebreider geworden in WordOn HD. Je vind er nieuwe statistieken over je (gemiddelde) prestaties en je kan een speler blokkeren op diens profielpagina. Daarnaast kan je tegenspelers ‘porren’ (waar kennen we die term ook weer van?) om een beurt te doen, door te vegen over het potje in het overzicht. Dan zijn er wat foutjes verholpen en de klapper voor tijdens het spelen: zowel de interface als de geluidseffecten zijn bijgeschaafd. Net wat vriendelijker en vollediger geworden. Is het genoeg om WordOn HD weer een populariteitsboost te geven?
Downloaden: WordOn HD (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Solstice Arena: online knokken, voor wie kan

GU WO Solstice Arena iPad iPhone“Treed binnen in de Solstice Arena™, een snel realtime actiegevechtspel dat je overal kunt spelen.” Zo luidt de wervingstekst van de laatste game van Farmville-ontwikkelaar Zynga, maar dat geldt wel alleen voor iPhone 5-bezitters. Als je geen iPad 2 of hoger hebt, is dat de minimum systeemvereiste om dit online spel te kunnen spelen. Solstice Arena is een zogenoemde MOBA: Multiplayer Online Battle Arena. Het betekent dat je de handen ineen slaat met twee andere spelers om online drie andere spelers (of computers) het leven zuur te maken. Je kan bondgenootschappen afsluiten met medespelers, maar als het echt moet kan je ook alleen spelen hoor. Een tik volstaat om vijanden aan te pakken en met opgebouwde ervaring en in-app aankopen om sneller aan items te komen, spaar en activeer je speciale aanvallen waarmee je hard kan uithalen naar de tegenstander. Zoals wel vaker het geval is dus met gratis te downloaden games. Wij zijn niet echt hotel de botel van Solstice Arena. De beelden zijn niet lelijk en het spel heeft, ondanks alle reclame die op je af komt, ook wel zijn charme, maar het speelt ons een beetje sloom. De actie had voor ons gevoel wat sneller en explosiever gemogen.
Downloaden: Solstice Arena (gratis, iPhone 5, iPad 2+, iOS 5.1+)

Trailer van de Dag: Kingdom Rush Frontiers

GU WO Kingdom Rush Frontiers iOSFans van misschien wel de beste tower-defense game op de iPhone en iPad, opgelet: de opvolger van Kingdom Rush komt eraan! Kingdom Rush Frontiers moet volgende week donderdag, op 6 juni, verschijnen. Op dat moment is het meteen al een kleurrijker spel dan Kingdom Rush zelf ooit is geweest. Waar het origineel groot werd met een licht Middel-Eeuws sfeertje dankzij de ridders die je inzet als verdedigers tegen de invaserende troepen, daar flirt Frontiers met een iets fantasierijker thema. Dit keer worden de paden naar het fort dat je moet beschermen, bewandeld door ogres, ninja’s, stierachtige mannen en enorme raven. Ook de verdedigingstorens die je langs de paden zet, zijn kleur- en fantasierijker qua thema. De trailer schermt bijvoorbeeld met bunkers die omhoog zetten als tegenstanders ze benaderen en mana-tempels die groene fluf schieten naar alles in de buurt. Maar ondanks het fantasievollere karakter, lijkt de sfeer van Kingdom Rush Frontiers weer de spijker op zijn kop te slaan. Volgende week weten we hoe goed het echt is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2013, 19:54
Categorie Games
Onderwerpen kingdom rush, woordspel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.