Twitter benut na update wél breedte van het iPhone-scherm

Twitter benut na een update eindelijk de gehele breedte van de iPhone. De app oogt daardoor strakker, en het is niet de enige verbetering.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Twitter 5.7 iPhone iPadTwitter heeft een update gekregen voor de iPhone en iPad die de grootste rariteit op het designgebied van de applicatie rechtzet. De applicatie heeft afstand genomen van de randen aan de zijkant van het scherm en geeft haar tweets nu weer de volle breedte van het scherm. Het geeft de app een rustiger en strakker uiterlijk, en doet liefhebbers misschien wel denken aan het originele Tweetie. Inhoudelijk zijn er ook veranderingen doorgevoerd.

Het plaatsen van een tweet met een foto geeft meer inzicht in hoe je tweet er in de applicatie uit gaat zien. Nadat je de foto hebt kunnen bewerken in de ingebouwde fotobewerker van de applicatie, wordt de foto meteen onderaan de tekst van je bericht geplaatst. Het kiezen van een foto is trouwens ook handig: je drukt op een foto uit je album en het toetsenbord schuift meteen weg voor een overzicht van de meest recente foto’s die je zo meteen kan bijvoegen. Toch is er ook een verlies als het op uploaden van media bij een tweet aankomt: het is niet langer mogelijk om vanuit de officiële Twitter-app een video mee te sturen.

De slogan ‘Uw mondiale stadsplein‘ is trouwens verdwenen met ingang van de nieuwe screenshots van de vernieuwde applicatie.

Downloaden: Twitter (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Twitter iPhone timeline Twitter nieuwe tweet plaatsen iOS 5.7 app

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 mei 2013, 19:07
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.