iOS game-update: Warhammer Quest, World War Z en update GTA 3

GTA3 krijgt ondersteuning voor de iPhone 5 en dungeon crawler Warhammer Quest en shooter World War Z spatten al helemaal van het iOS-scherm.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU DO World War Z schreeuwend mannetjeVisueel krachtvoer in de iOS game-update vandaag! De open wereld-game Grand Theft Auto 3 is geoptimaliseerd voor de iPhone 5 en we hebben twee vandaag uitgekomen games die de lat voor andere nieuwe actiegames flink hoog leggen. Warhammer Quest is een echte dungeon crawler waarin je kerkers doorkruist met vier strijders en World War Z is een spectaculaire demonstratie van de gelijknamige film, waarin je verkeert in een grauwe wereld vol zombies. Er is alleen één iets wat ons daarbij dwarszit.

Grand Theft Auto 3 gaat de lucht in

GU DO GTA 3 update vliegende auto'sHa, hebben we je mooi tuk met deze tussenkop. Grand Theft Auto 3, in de volksmond ook wel GTA3, heeft een update gekregen voor de iPhone en iPad waardoor het spel verhuist naar de lucht. Maar dat heeft niks met helikopters, vliegtuigen of straaljagers te maken. Wel alles met de cloud. GTA3 slaat voortaan je spelvoortgang op via een online opslagdienst, zodat je op de iPad verder kan gaan waar je op de iPhone was gebleven – en andersom. Verder zorgt de update ervoor dat je nu gebruik kan maken van de volle breedte van het iPhone 5-scherm, waardoor je het spel dus eigenlijk in breedbeeld speelt. Daarnaast kan je nu zelf bijdragen aan de soundtrack van het spel. Als je op de iPhone een afspeellijst aanmaakt met de naam GTA3, kan je die in het spel als radiozender opzetten en zo je eigen muziek luisteren tijdens het rijden. Stabiliteitsverbeteringen moeten de update af maken, maar helaas is de kous daarmee nog niet af. Door het nieuwe beeldformaat zijn de knoppen in de app wat omgegooid en verschillende spelers reppen al over een andere knoppenindeling waarvan sommige knoppen niet meer op een logische plek gezet kunnen worden. Eerst denken, dan updaten.
Downloaden: Grand Theft Auto 3 (€4,49, universeel, iOS 4.3+)

World War Z is… on-rails

GU WO World War Z iPad iPhone screenshotBijna een halve maand geleden dook opeens een trailer van World War Z op, een zombieschietspel naar de gelijknamige film met Brad Pitt die binnenkort in de bios moet verschijnen. In de trailer zie je horden zombies over elkaar heen klimmen en zelfs als een tsunami op je af komen, en wij hadden al zin in het nodige knalvoer. “Onze verwachtingen zijn bovengemiddeld hoog”, schreven we, en het was misschien slimmer om ze wat in te dammen. World War Z voert namelijk die ene truc uit die fanatieke shooter-liefhebbers de moed in de schoenen doet zakken: het neemt het lopen van je over. Het is dus een on-rails shooter waarbij je als je geluk hebt, nog net invloed mag uitoefenen op de kijkrichting. Gelukkig mag je in sommige steegjes wel te voet manoeuvreren als je dat inschakelt, maar eigenlijk smaakt dat nog naar meer. Verder tik je op het beeld om te schieten, maar ook om eens een dak te beklimmen of weg te rennen van de horde ondoden. We vinden het ècht een groot gemis, want de sfeer en omgeving van World War Z is echt fantastisch. De beelden zijn scherp, detailrijk en bij vlagen angstaanjagend, maar we willen er gewoon vrij in kunnen rondlopen. Niet zwierig om ons heen kijken op alleen de momenten dat het spel dat aangeeft. Niet iedereen zal die behoefte hebben. Als je openstaat voor een filmische spelervaring waarin je niet hoeft te stoeien met een complexe besturing, ben je aan het goede adres in World War Z. Vooral vanaf de iPhone 4S, iPad 2 en iPod touch 5th gen: vanaf die apparaten is het spel voorzien van meer detail en scherpere beelden.
Downloaden: World War Z (€4,49, universeel, iOS 4.0+)

Trailer van de Dag: Warhammer Quest

GU DO Warhammer Quest iPhone iPadWarhammer Quest is afkomstig van de makers van de tactische science-fiction games Hunter en dat schept al enige verwachtingen. Net als die games, bekijk je Warhammer Quest namelijk ook van bovenaf en stuur je ook hier beurtelings je troepen aan. De standaard samenstelling van je troepen bestaat uit een dwerg met een bijl, elf met een boog, magiër en natuurlijk een gebalanceerde menselijke strijder. Voor extra personages zoals een trollenjager betaal je helaas bij. Ook in het arsenaal vijanden vind je geen verrassingen: in de duistere gangen van duistere kerkers stuit je op onder andere spinnen, ogres en trollen en dien je je zo te positioneren, aan te vallen en te verdedigen dat je zo weinig mogelijk in de problemen komt. Vanzelfsprekend. Vanaf de Hardcore-stand wordt dat nog flink zweten trouwens: daarbij is een dode ook echt dood en valt je team vanzelf uit elkaar. Bij het halen van een level, trek je op de kaart naar een volgend dorp en kan je middels menu’s bij verschillende kooplui versterking in de vorm van wapens en specialiteiten kopen, zodat je goed uitgerust de volgende kerker in trekt. Warhammer Quest is geen makkelijk spel. Het is voer voor de liefhebber, maar met een brede aantrekkingskracht: het spel oogt nog veel spetterender dan het klinkt. Je dompelt je onder in een echte fantasy-sfeer om er vermoedelijk afgemat en veel later weer uit te komen.
Downloaden: Warhammer Quest (€4,49, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 mei 2013, 20:44
Categorie Games
Onderwerpen grand theft auto, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.