Reedeo leest opgeslagen verhalen uit Pocket voor

Reedeo is een slimme iPhone-app: het vist berichten uit je opgeslagen artikelen in Pocket, en kan die voorlezen met een computerstem.

Reedeo leest artikelen in Pocket voorSlim! Reedeo is een nieuwe iPhone-app die dankbaar gebruik maakt van de open structuur van Pocket, de applicatie die interessante artikelen voor je opslaat voor offline gebruik. De verhalen die je vanuit allerlei apps en de browser doorzet naar Pocket, hoef je nu niet persé meer te lezen. Reedeo zorgt ervoor dat je ze ook kan beluisteren. De applicatie ondersteunt helaas geen Nederlandse voorleesstem, maar kan wel overweg met Engels, Duits, Noord-Samisch en Spaans.

Aan een verzorgd uiterlijk doet Reedeo niet, en waarom zou de toepassing ook? Waar Pocket artikelen in een nette afleidingsvrije interface giet waarin je even lekker kan lezen, heeft Reedeo niet zo’n behoefte aan een verzorgd uiterlijk. Je hoeft maar een kop aan te tikken en een artikel begint met afspelen. Als de voorleesstem goed is, is Reedeo dan meteen een fijne app.

Helaas is de stem van Reedeo niet je dat. Hij klinkt precies zoals je verwacht van een applicatie die niet excelleert op dit vlak. Het is een computerachtige vrouwenstem die praat zonder al teveel intonatie. Stukken teksten klinken erg monotoon en je moet je best doen bij de les te blijven. Opmerkelijk genoeg vallen er soms ook kleine stiltjes in de tekst. Het zou een logische pauze kunnen zijn als een journaallezer van het ene naar het andere nieuwsitem toepraat, maar hier vinden de pauzes soms midden in een zin plaats.

Reedeo artikelen uit Pocket voorgelezen Reedeo inloggen met Pocket

Reedeo heeft verder één instelling. Op dezelfde pagina als je accountgegevens van Pocket invoert, verander je de spreeksnelheid van de app. Je hebt daarbij de keuze tussen 1x en 2x, terwijl juist de 1.5x instelling in veel andere spraak- en opname-apps fijn is. Reedeo is een erg goed idee, maar wel mits uitgevoerd met de beste spraaktechniek op de markt. Met de standaard computerstem die nu opleest, is het lastig om de aandacht bij zeker wat langere artikelen vast te houden.

Je vraagt je wel af: hoelang duurt het voordat Pocket, Readability en Instapaper de functie zelf aanbieden?

Downloaden: Reedeo (€1,79, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 mei 2013, 21:08
Categorie Nieuws
Onderwerp lees later

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.