iOS game-update: Year Walk, The Gods: Rebellion, Crystal Defenders Plus en Hell Yeah!

Vandaag weer genoeg tofs in de iOS game-update, waaronder Hell Yeah: Pocket Inferno, Crystal Defenders Plus en The Gods: Rebellion.

Crystal Defenders iconJe kan het inmiddels in je agenda zetten: iedere donderdag komt er een flink aantal iOS-games uit in de App Store, waarvan een flink aantal zeker het bekijken waard is. Zo ook vandaag. Niet alleen is het eerder besproken The Gods: Rebellion nu te koop, maar ook Square Enix heeft een wat geniepige freemiumversie van Crystal Defenders uitgebracht. Op zoek naar wat luchtigers? Hell Yeah! Pocket Inferno is hevig geïnspireerd op het succesvolle renspelletje Rayman Jungle Run, dat ie net niet weet te evenaren.

Year Walk: griezelen met twee apps

Year Walk

Year Walk is van zichzelf al een vrij griezelig spelletje: je loopt rond in een besneeuwde omgeving waar niet alles is wat het lijkt. Het duurt niet lang tot je mysteries in het grote, Zweedse woud begint te ontaarden, waarbij het bovennatuurlijke een grote rol lijkt te spelen. Obscuriteiten worden hier niet bij gespaard. Meisjes hangen aan muren, geiten lopen rond in colberts en vreemde bosnimfen komen op je af. De bijbehorende Companion-applicatie voegt nog een extra laag aan dit mysterie toe. Dit is in eerste instantie een app gevuld met algemene informatie over de mythes die je in het bos tegenkomt, maar naarmate je meer in de game ontdekt kun je in de tweede app nieuwe, geheime informatie met codes ontgrendelen. Wat volgt is een mysterie waarbij je tussen twee apps jongleert. Wat natuurlijk vooral leuk is als je zowel een iPad als een iPhone bij de hand hebt.
Downloaden: Year Walk (€3,59, universeel, iOS 4.3+)
Downloaden: Year Walk Companion (gratis, universeel, iOS 4.3+)

The Gods: Rebellion: God of War op je iPhone

The Gods RebellionWe zagen eerder deze week al de trailer voor The Gods: Rebellion voorbijkomen en waren direct overdonderd. Inmiddels is de game ook in de App Store verschenen en durven we te zeggen nog steeds best onder de indruk te zien. De game doet verdacht veel denken aan God of War en laat je vechten en rollen op de juiste momenten om schade te berokkenen en klappen te ontwijken. Hoewel de game er op onze iPhone 5 goed uitzag, horen we wel nogal wat klachten van spelers met een oudere iDevice. Gamers met een iPod touch vierde generatie zeggen last te hebben van haperingen, waardoor de game niet functioneert als je eigenlijk zou willen. Dit doet vermoeden dat de iPhone 4 tegen soortgelijke problemen aanloopt. Is je iDevice ouder dan de iPhone 4S? Dan is het misschien verstandig goed na te denken over je aanschaf.
Downloaden: The Gods: Rebellion (€0,89, universeel, iOS 4.3+)

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=FQGbQhb7l2M

Crystal Defenders Plus: freemium tower-defense van Square Enix

Crystal DefendersSquare Enix had Crystal Defenders al een tijdje terug in de App Store uitgebracht, maar met een prijskaartje van €6,99. Wilde je de game gratis proberen, dan was je beperkt tot een probeerversie met slechts een paar levels. De nieuwe freemium-versie doet vermoeden dat er een gulden middenweg is gevonden, maar vergis je niet: dit is eigenlijk nog steeds een demo van het originele spel. De in-app aankopen in Crystal Defenders Plus zijn namelijk bedoeld om de latere levels van de game te ontgrendelen. Ben je niet bereid om te betalen, dan kom je in deze freemium-versie eigenlijk niet verder dan de eerste paar levels. Het kopen van alle content kost je ongeveer hetzelfde als de betaalde versie van de game. Het lijkt wel de betere deal: Crystal Defenders Plus is namelijk een universele app. Heb je de game al eens gespeeld, dan kun je deze rustig overslaan. Nog niet bekend met het spelprincipe? Crystal Defenders Plus is een traditioneel tower-defense-spel, waarin je personages op een kaart moet zetten om golven aan vijanden weg te schieten. Alle personages zijn gebaseerd op figuren uit Final Fantasy Tactics Advance.
Downloaden: Crystal Defenders Plus (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

Hell Yeah: Pocket Inferno: (on)eindig renspel van Sega

Hell YEah Pocket InfernoUbisoft’s iOS-renspelletje Rayman Jungle Run staat ons nog steeds maar al te goed bij. Een mengsel van strakke besturing, sfeervolle omgevingen en slim ontworpen levels zorgden ervoor dat we Rayman eind vorig jaar uitriepen tot onze favoriete game van 2012. Sega heeft goed gekeken naar het iOS-platformspel naar het succes van de game en de geleerde lessen toegepast in Hell Yeah! Pocket Inferno. Dit nieuwe spel maakt ook gebruik van de principes van oneindige renspelletjes, maar schotelt je uitspeelbare levels voor. De opdrachten die je in deze levels krijgt voorgeschoteld verschillen al snel, zodra je alternatieve missies krijgt voorgeschoteld en tegen eindbazen moet vechten. Het geheel voelt leuk aan, al ziet de game er niet heel bijzonder uit: het is makkelijk om de beelden van Hell Yeah te verwarren met die in de vele andere renspellen in de App Store.
Downloaden: Hell Yeah: Pocket Inferno (€0,89, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 februari 2013, 19:00
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.