Any.DO: geprezen todo-app neemt elke dag taken met je door

Todo-app Any.DO voor iPhone kan je doorgestuurde e-mails nu oppakken als taken en daarmee afspraken op je iOS-agenda. Handig!

Any.DO todo-app iPhone vernuftigVoor een takenlijst-app die in het midden van 2012 uitkwam tussen honderden vergelijkbare apps, heeft Any.DO goed geboerd. De todo-app geniet ruim 200 recensies in de Nederlandse App Store met een gemiddelde van 4,5 sterren. De app waarin je nieuwe taken ook kan inspreken, is nu voorzien van een grote update. Je kan voortaan e-mails doorsturen naar de app om ze als todo neer te zetten. Ook is er een mogelijkheid om elke dag aan de hand van een pushbericht je taken even door te nemen.

De Nederlandstalige agenda-app ondersteunt nu ook het herhalen van taken. Het belemmert het snelle aanmaken van een taak niet: dat doe je nog steeds door een zinnetje te typen of in het Nederlands (of Engels, naar voorkeur) in te spreken. Pas als een taak is aangemaakt, zie je alle opties: taak hoge prioriteit geven en daarbij in het rood weergeven, in een map zetten, een alarm instellen, een notitie toevoegen of contactpersonen uitnodigen. Het herhalen van een taak doe je onder de alarminstellingen. Taken herhalen kan eens per dag, eens per week, per maand of per jaar.

Any.DO doorgestuurde e-mail Any.DO onderverdeling dagen

De update die Any.DO zelf als voornaamste nieuwigheid brengt in versie 1.8.1, is de nieuwe functie Any.DO Moment. Dat is de instelling voor een pushbericht dat je elke dag door de app kan laten versturen, waarin de app niks anders doet dan tegen je zegt: ‘Neem nu eens een moment je taken door te nemen en aan te vullen’. Je kan er per taak aangeven of je hem al gedaan hebt, wilt uitstellen of wilt verwijderen. De applicatie zit je dus desgewenst zelf achter de broek aan om je taken op orde te houden. De laatste verbeteringen aan Any.DO voor de iPhone zijn toegenomen snelheid en stabiliteit. Ze maken de app nog beter dan hij al was.

Het is een fluitje van een cent om een taak aan te maken met Any.DO: het kost één zinnetje typen of inspreken. Daarna kan je ze simpel verslepen tussen Vandaag, Morgen, Komende Week en Ooit – de vier data waar het hoofdscherm uit bestaat. Het verslepen werkt sneller dan in veel andere takenlijsten voor de iPhone. In de landschap-modus van de iPhone kan je alsnog een volledige kalender in beeld roepen. Daarnaast kan je met commando’s ‘bel’ en ‘contactpersoon X’ in je taak meteen bellen vanuit een taak in de app. Dat vernuft maakt Any.DO een doeltreffende Gettings Things Done-managementtool.

Downloaden: Any.DO (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 februari 2013, 18:00
Categorie Productiviteit
Onderwerpen activity, takenlijst, todo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.