StudyPic: foto’s maken en bewaren van je huiswerk

StudyPic is een Nederlandse iPhone-app waarmee je foto's kan schieten voor huiswerk-aantekeningen. De app is gefinancierd door SellanApp.

StudyPic iPhone iPad pictogramEen ‘visuele manier van leren’ luidt de subtitel van StudyPic, een Nederlandse iPhone-app die tot stand is gekomen via het SellanApp-programma. Elf investeerders staken gezamenlijk 1825 dollar in het app-idee van Sabrina Doornekamp en delen mee in de eventuele winst die de app maakt. Het idee van de toepassing is vrij simpel: maak foto’s als aantekeningen voor je huiswerk. Je kan verschillende categorieën en subcategorieën aanmaken in de app waar je foto’s in kan zetten die je voorziet van een eigen notitie.

De opzet van de applicatie is niet baanbrekend, maar wel leuk vormgegeven met bijzonder, flets kleurgebruik. Duw een pagina naar boven en je maakt een nieuwe (sub)categorie aan om foto’s in te verzamelen, blader door de foto’s in een categorie met horizontale veegbewegingen en duw een foto naar boven om je opmerkingen onderaan een foto erbij te zien.

Foto’s maken zal lang niet altijd een handige manier zijn van lesstof onthouden, maar is in sommige gevallen een goed voor te stellen optie. Bij een gastcollege met dia’s bijvoorbeeld, kan je met StudyPic eenvoudig een categorie met de naam van het college aanmaken en daarmee foto’s maken van de dia’s zodat je er later op kan beroepen. Maar wat dacht je ervan om als trainer je kersverse juniorenteam in StudyPic op te slaan? Natuurlijk kan je ook met de iPhone foto’s maken en die bewaren in je fotoalbum, maar dan staat er genoeg afleiding tussen die je hier niet zo snel treft – en ontbreekt bovendien een beschrijving.

StudyPic hoofdmenu categorieën StudyPic foto met aantekeningen

De interface van StudyPic is geinig met ‘hendels’ aan de zijkanten van het scherm, waaraan je schermen kan vastpakken om ze uit beeld te schuiven of om terug te gaan naar een bovenliggende categorie. Het vegen werkt soepel en de app ziet er bovendien grappig uit met zijn keuze voor lettertypes en kleurstelling. Het doet daardoor echt aan als aparte plek waar je huiswerk in bewaart. Helaas ontbreekt het StudyPic wel aan backup-functies. Zeker voor de doelgroep is exporteren naar Evernote, Google Drive, Dropbox interessant en zou ook een deelfunctie StudyPic verrijken. Misschien kan de app die stap in een later stadium maken.

Downloaden: StudyPic (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 februari 2013, 20:30
Categorieën Nederlandse apps, Onderwijs
Onderwerpen game, sellanapp, studenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.