iOS game-update: Ski Jumping 12, Combat Arms: Zombies en laatste Game van de Week

De laatste Game van de Week op iPhoneclub in 2011 is The Sims FreePlay, een gratis variant op De Sims voor de iPhone en iPod touch waarin je een dorp met 16 zelf te maken personages kan bouwen.

GU VR Ski Jumping 2012Over enkele uren gaat de deur dit jaar definitief op slot. Dan laat Apple voor de rest van het jaar geen nieuwe app, game of update meer toe in de App Store. Dat betekent automatisch dat dit de laatste iOS game-update van het jaar is. Tussen nu en de lancering van de dagelijkse rubriek op 19 april 2011, hebben we duizenden games voor de iPhone en iPod touch langs zien komen en er honderden gespeeld. We sluiten het jaar gepast en een tikkeltje ondoorgrondelijk af, met Combat Arms: Zombies, Ski Jumping 12 en… The Sims FreePlay als Game van de Week.

Omdat ze blijven komen: Combat Arms: Zombies

GU VR Combat Arms Zombies iPhone iPod touchDe kenners die voorspeld hebben dat 2011 het jaar van de zombies in games zou worden: chapeau. Jullie hebben niet eens zozeer gelijk gekregen op de grote platformen als de Xbox 360, PlayStation 3 en pc, maar temeer op de iPhone en iPod touch. Er gaat werkelijk geen dag voorbij zonder dat er een nieuwe zombiegame in de App Store verschijnt en de meesten kun je al op basis van de screenshots afschrijven. Uit reflex besteedden we gisteren daarom volstrekt geen aandacht aan Combat Arms: Zombies, maar gelukkig wees een lezer erop dat dit spel wel degelijk de moeite waard is. Het gaat hier namelijk om een first-person shooter, een 3D- schietspel dat je door de ogen van de hoofdpersoon bekijkt dus. En niet de minste ook trouwens. Combat Arms draait op de blijvend indrukwekkende Unreal Engine 3 die ervoor zorgt dat de actie in het spel vloeiend en fraai in beeld wordt gebracht. De uitdaging die je voor ogen staat is natuurlijk te raden: overleven terwijl horde na horde zombies op je afkomt. Het is vergelijkbaar met het onlangs uitgebrachte Call of Duty: Black Ops Zombies, maar hier hoef je de wegen waar de zombies vandaan te komen niet dicht te timmeren. In Combat Arms moet je vooral hoofden schieten, hoofden schieten en hoofden schieten. In het begin krijg je alle tijd om dat trucje te oefenen en heb je, zoals hieronder te zien is, behoorlijk wat afstand tot de zombies om te neer te knallen. Dan voelt het zelfs even als valsspelen… maar behoed je: dat gevoel is snel ten einde als er voor het eerst een reeks zware zombies op je af komt lopen. Het gespuis dat met gif schiet of in je gezicht ontploft; dat werk. Combat Arms: Zombies is een leuke toevoeging als je nog niet genoeg hebt van zombies. Of zombies knallen omdat je ze zo verschrikkelijk vindt.
Downloaden: Combat Arms: Zombies (€3,99, universele app)

Balanceren en springen: Ski Jumping 12

GU VR Combat Arms Zombies iPhone iPod touchHeb jij wel eens een goede verzameling wintersportgames gespeeld? Ja, misschien heb je gelachen om Mario & Sonic op de Olympische Spelen voor de Nintendo Wii, maar wintersportgames die het serieus aanpakken zijn vaak nogal gebrekkig. Dat komt omdat ze teveel sporten willen samenpakken met dezelfde gameplay en dat vaak net niet leuk genoeg doen. Ski Jumping 12 richt zich op slechts één element (kermisstem: ‘Kun jij raden welke welke welke?’) en werkt die optimaal uit voor een fatsoenlijke prijs die daar tegenover mag staan: 79 eurocent. Ski Jumping 12 richt zich natuurlijk op de skisprong van de schans (‘ALTIJD PRIJS!’) en doet dat met verbluffend fraaie en sfeervolle beelden. Maar het draait om de gameplay, en die is wijder dan je zou denken voor dit beperkte concept. Je kan namelijk deelnemen aan korte, losstaande uitdagingen, maar ook aan toernooien en het wereldkampioenschap. Er zijn 20 omgevingen waarin je van de schans zoeft die gebaseerd zijn op echte wedstrijdplekken. Daarnaast heeft het spel online leaderboards en drie verschillende besturingsschema’s om in balans te blijven op de planken. Dat is de grootste uitdaging tijdens de rit: balanceren om een optimale snelheid te behouden. Het kan met een kantelbesturing of pookjes in beeld. Groene, witte en rode indicatoren aan de zijkant geven aan hoe recht je op de planken staat. Het enige wat resteert is de afsprong die je zó moet timen dat je zoveel mogelijk lucht pakt. Ski Jumping 12 teert volledig op dat heerlijke gevoel van de snelle daling en het zweven door de lucht, en doet dat met verve.
Downloaden: Ski Jumping 12 (€0,79)

https://www.youtube.com/watch?v=_sAyTZL8hP0

Game van de Week: The Sims FreePlay

GU VR Game van de WeekWe sluiten de laatste iOS game-update van het jaar af met een laatste, bijzondere Game van de Week van het jaar. Bijzonder omdat het gratis people-managament spel eigenlijk vorige week al uitkwam. Toen dompelden we onszelf volledig onder in Grand Theft Auto 3 en werd dat actiespel Game van de Week. Pas deze week kwamen we goed toe aan The Sims FreePlay en duurde het niet lang voordat bleek dat het aan dé voorwaarde van de Game van de Week voldoet: we kunnen het iedereen aanraden. FreePlay is een freemium-versie van The Sims, waarin je een dorp met maximaal 16 bewoners bouwt. Wie die bewoners zijn, heb je helemaal zelf in de hand. Je kan de personages maken, ze een naam geven en voorzien van een persoonlijkheid. Terwijl je verschillende missies voorgeschoteld krijgt als ‘geef een feestje’ of ‘bak brood voor een uitverkoop’, breid je ondertussen je dorp uit, veroorzaak je steeds meer interactie tussen de bewoners en stuur je ze naar het werk, zet je ze onder de douche om hun hygiëne op peil te houden en laat je ze gewassen telen om geld te verdienen. De grote beloning die er tegenover staat is dat je de huizen van de bewoners naar eigen gelieven kan verbouwen en inrichten. Er staan tientallen muren, vloeren en meubels voor elk vertrek van het huis klaar en naarmate je verder speelt, worden zelfs de de dure koelkasten, koffiemachines en planten opeens best betaalbaar. Het beheer over het leven van willekeurige personages je vrienden met naam en toenaam in je handpalm is enorm verslavend. Tegelijk is The Sims FreePlay freemium op zijn best. Je kan er gewassen mee verbouwen, maar het spel dringt je niet op die zo snel mogelijk uit je moestuin te plukken. En als je wil, kan je bakken met geld investeren in virtueel geld voor je Sims, maar ook zonder dat virtuele geld kan je alles doen in FreePlay. De freemium-spellen waarbij we overwegen om alsnog wat virtueel geld te kopen om de makers te bedanken voor hun spel, dat zijn de besten die we spelen. En dat maakt The Sims FreePlay een waardige laatste Game van de Week van het jaar. Verwacht volgende week op iPhoneclub nog een totaaloverzicht van de 10 beste games van 2011 en voor nu: tot volgend jaar!
Downloaden: The Sims FreePlay (gratis, universele app)

De koopjeshoek

Je kent het riedeltje: elke werkdag zet iPhoneclub in de iOS game-update de leukste tijdelijke aanbiedingen op gamesgebied voor de iPhone en iPod touch voor je op een rijtje. We sluiten het jaar af met deze lijst:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 december 2011, 19:55
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, kopen, sims, wintersport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.