iOS game-update: Pocket Trains van NimbleBit, Thor van Gameloft en A Ride Into the Mountains

A Ride Into the Mountains is een stijlvol pijl- en boogspel in pixelstijl en over pixels gesproken: Pocket Planes-opvolger in zicht!

GU DI A Ride Into the Mountains bosHet blijft heerlijk. Spelletjes die zomaar uit het niets komen opduiken, geen marketingbudget hebben en misschien wel nooit zullen aanslaan… maar wel vanaf moment één de juiste snaar raken. A Ride Into the Mountains is het fraaiste spelletje met grove pixel die we enige tijd hebben gespeeld, maar dat kan te maken hebben met nostalgische gevoels die niet direct naar een titel zijn te herleiden. Verder blikken we juist nadrukkelijk wel vooruit op twee nog te verschijnen games: Pocket Trains van de makers van Tiny Tower en Thor: The Dark World van Gameloft.

Thor: The Dark World komt

GU DI Thor The Dark World iPad iPhoneGamesuitgever Gameloft brengt dit najaar een nieuw hakspel uit met zwaarden, magie en bosrijke omgevingen waarin je tegenstanders een pak slaag verkoopt. Maar met Dungeon Hunter heeft het ditmaal niks van doen. De nieuwe speler in het genre in de herfst heet Thor, en is een cash-in op de gelijknamige film Thor: The Dark World. Gameloft zegt het spel samen met stripuitgever Marvel in elkaar te schroeven, maar het lijkt erop dat alleen de licentie voor het gebruik van Thor en zijn wereld afkomstig zijn van Marvel. Het spel ziet er alvast helder en strak uit. Op de een of andere manier doet het vooral overzichtelijker aan dan Dungeon Hunter 4 waar we visueel al sterk van onder de indruk waren. Helaas zal Thor ook hetzelfde prijsmodel als het spel hanteren. Dat betekent dat Thor bij de uitgave in november gratis te downloaden zal zijn, maar dat je vermoedelijk aardig in het spel mag investeren om opgewassen te blijven tegen de vijanden in latere missies. We houden je op de hoogte.

Pocket Trains tuft echt

GU Pocket Trains wagon enzoVoordat het pixelsimulatiespelletje Pocket Planes in de App Store verscheen, dacht ontwikkelaar NimbleBit eraan om een spelletje te maken met treinen in plaats van vliegtuigen. Pocket Trains dus, in plaats van Pocket Planes. Uiteindelijk koos de ontwikkelaar voor het het luchtruim , maar de respons naar aanleiding van een treinspelletje was zo goed, dat de gebroeders Marsh nu toch overstag lijken. Pocket Trains komt eraan, zo laten nieuwe screenshots zien. En dus mogen verslavingsgevoelige spelers op hun hoede zijn, want NimbleBit heeft met Tiny Tower en Pocket Planes al behoorlijk overtuigd met spelletjes waaraan je verslingerd kan raken. Hoe ver de ontwikkeling van Pocket Trains is, is niet bekend. Ook een releasedatum is nog niet gegeven, evenals details van het spel zelf. Wij durven wel te gissen wat er anders zal zijn dan Pocket Planes. Het draait bij de nieuwe game vermoedelijk veel meer om het bezorgen van bepaalde bestellingen naar andere bestemmingen, waardoor er meer nadruk komt te liggen op het samenstellen van de trein en zijn coupés. Een screenshot geeft in ieder geval weg dat er dagelijkse missies zullen komen waarvoor je flink mag doorspelen. Hoe diepgaand het treinen dadelijk is, is alleen nog maar gissen. NimbleBit weet keer op keer te verbazen met de eenvoud van zijn spelletjes.

GU DI Pocket Trains iPhone iPad

Trailer van de Dag: A Ride Into the Mountains

GU DI A Ride Into the Mountains iPad geelGames in pixelstijl vliegen je om de oren in de App Store, maar vaker lijkt de simplistische visuele laag eerder een simpele uitweg voor een ontwikkelaar dan een esthetische keuze. Bij A Ride Into the Mountain durven we te stellen dat de pixels echt een keuze uit het hart gegrepen waren, want wat ziet het spel er gaaf uit met relatief weinig. Onder muziek die moderner klinkt dan het spel oogt, galoppeer je te paard door bossen, door weide, door bergen en langs water. Ondertussen word je alsmaar lastig gevallen door zwevende tegenstanders met patronen en aanvallen die je ervan langs geven als je niet op tijd een antwoord formuleert met je pijl- en boog. Je hebt ouderwets drie hartjes die staan tussen jou en je dood en ook pijlen zijn niet altijd royaal beschikbaar. A Ride Into the Mountains is klassiek, modern en heel erg fraai.
Downloaden: A Ride Into the Mountains (€0,89, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2013, 19:45
Categorie Games
Onderwerpen gameloft, iculture speelt, nimblebit, pocket planes, trein

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.