Dichtbij Mobile: nieuwe iPhone-app voor lokale nieuwssite Dichtbij

Dichtbij Mobile is de nieuwe iPhone-app van de hyperlokale nieuwssite Dichtbij. De app

dichtbij-fotosDichtbij.nl, de lokale nieuwssite van TMG, heeft een nieuwe app met de naam Dichtbij Mobile uitgebracht. Er was al een Dichtbij-app, maar die voldeed kennelijk niet meer. De nieuwe app is een soort replica van de mobiele site. “Maakt het beheer een stuk eenvoudiger”, meent hoofdredacteur Bart Brouwers. De app werkt bovendien iets anders dan voorheen. In plaats van het eerst kiezen van een regio krijg je nu meteen nieuwsberichten uit het hele land voorgeschoteld. Er staat een knop bij om de betreffende regio meteen aan je favorieten toe te voegen.

Via het inmiddels ‘verplichte’ hamburgericoontje kom je in het menu, aan de linkerkant van het scherm. Daar vind je Nieuws, Agenda en Fotoalbums, afgestemd op de gekozen locaties. Heeft de regio zelf geen foto’s, dan krijg je foto’s in de buurt te zien. Een voorbeeld: bij Veen krijg je foto’s uit Breda te zien. Voorheen ontbraken foto’s als de betreffende regio er geen gebruik van maakte.

De nieuwe app op een aantal punten verbeterd ten opzichte van de oude. Zo kun je nu meerdere favoriete regio’s instellen, zodat je bijvoorbeeld op de hoogte blijft van de gebeurtenissen in je geboorteregio en je huidige regio. In een eerdere versie van de app kon je alleen een specifieke regio volgen. Door de nieuwe insteek loopt het nieuws in de app niet langer achter bij de (mobiele) website.

dichtbij-mobile-menu dichtbij-mobile-2

Dichtbij heeft de kans niet aangegrepen om er meteen een swipeable iPad-app van te maken, maar dat hoeft geen probleem te zijn: mensen zullen dit snelle nieuws eerder op hun smartphone bekijken dan achterovergeleund in de zitzak. Wel kun je reageren op artikelen en de auteur bedanken. Artikelen zijn te delen via e-mail, Facebook en Twitter.

Downloaden: Dichtbij Mobile (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2013, 21:15
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerpen dichtbij, kranten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.