Bedenkers Hemlis-app halen 150.000 dollar op en gaan team samenstellen

De extra veilige Hemlis-app komt er zeker. Dat hebben de drie bedenkers in een blogposting laten weten. Er is inmiddels 152.300 dollar binnen, zodat de beoogde funding met 50% is overtroffen.

hemlis dudesHemlis, de goed versleutelde chatapp van Pirate Bay-oprichter Peter Sunde heeft genoeg geld binnen om het project te starten. Om de Hemlis-app voor iPhone en Android inclusief goede infrastructuur te kunnen bouwen was $100.000 nodig. Inmiddels heeft de community al $152.300 opgehoest, melden de bedenkers. Meer dan 150% van het geld is dus binnen en alle investeerders zullen binnenkort via e-mail op de hoogte worden gebracht van de volgende stappen.

Peter Sunde, Leif Högberg en Linus Olsson (zie foto) melden alvast:

We are currently getting our team organized and are establishing a ‘plan’ of how we will move forward. As mentioned before, the timing is a bit off since it’s summer in Sweden, meaning most people are on vacation, so things are moving slower than we would like. But rest assured Heml.is is coming!

hemlis app handDe drie hebben hun funding sneller binnengehaald dan gedacht. Dat vinden ze geweldig, maar het levert nu ook wat hoofdbrekens op. Eigenlijk verwachtte het Hemlis-team dat ze er wel een paar weken over zouden doen om het benodigde bedrag van 100.000 dollar binnen te halen. Rond die tijd was de zomervakantie wel weer voorbij, zodat het team in alle rust aan het bouwen van Hemlis kon beginnen. Maar nu het geld zo vlot binnen is, zitten ze met een probleem: veel mensen zijn op vakantie. Ondertussen houden de oprichters zichzelf wel bezig: ze hebben een enorme hoeveelheid e-mail, tweets en berichten beantwoord en ze hebben gepraat met een hoop interessante mensen.

Hemlis heeft voor ogen om de best beveiligde chatapp te maken. Daar is behoefte aan, want WhatsApp staat erom bekend dat het qua beveiliging wel eens rammelt en bij Skype weet je nooit of berichten via Microsoft met overheden worden gedeeld. Hemlis werkt vanuit een Europees land en wordt gemaakt door mensen die qua reputatie niet zo snel met overheden zullen samenwerken. Wanneer de app klaar is, is nog niet bekend. Wel weten we dat Hemlis een gratis app wordt, waarbij je extra functies kunt toevoegen via in-app aankopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2013, 18:09
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp hemlis

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.