iOS game-update: Nederlandse Push Panic is terug, Smash Cops en koopjes

Het populaire blokkenspel van Nederlandse komaf Push Panic is weer te downloaden op de iPhone en iPod touch. Andere nieuwe leuke games zijn Save the Furries, een moderne Lemmings, en racespel Smash Cops.

GU DI PUSH PANIC Nederlands trots iPhone iPod touchEen spel waarin je zo snel mogelijk blokken moet aantikken om ze zo snel mogelijk weg te spelen met een zo hoog mogelijke score. Als je het zo leest, klinkt het misschien saai, maar dan heb je het Nederlandse Push Panic nog niet geprobeerd. Het succesvolle spel van eigen bodem is teruggekeerd in de App Store en wordt in deze iOS game-update begeleid door het vrolijke Save the Furries en slippende politiewagens.

Tweede glorieuze leven: Push Panic

GU DI Push Panic iPhone iPod touchPush Panic is een leuk verhaal aan het schrijven. Het spel van de Nederlanders Barry Kostjens en Ricardo de Zoete werd overladen met lovende kritieken toen het uitkwam in 2010 en was het grootste downloadsucces ooit van het Nederlandse één-dag-gratis-apps evenement AppEvent. De uitgever van het spel besloot desondanks terug te trekken uit de app-uitgeef business en zo verdween Push Panic plots uit de App Store. Kostjens liet het er niet bij zitten en heeft het spel nu in eigen beheer uitgegeven. Om meteen in de spotlight te staan wordt het tijdelijk gratis aangeboden en wat denk je? Het succes is terug! De 5-sterren recensies komen de app alweer tegemoet. DUS. Tijd om nog even kort uit te leggen wat het is, als je het gemist hebt. Gekleurde blokken vallen razendsnel naar beneden. Jij moet ze zien weg te spelen voordat ze het scherm onder laten lopen, maar moet tegelijk punten winnen door blokken van dezelfde kleur te selecteren en dan met een volgende tik te verwijderen. Zo moet je temidden van de vallende blokken dus eigenlijk gokken en bloedsnel reageren om de juiste kleuren – het liefst in hoge scorecombo’s – te verwijderen. Daar zijn maar liefst vier modi omheen bedacht: Classic, Score Panic, Color Panic en Time Panic. Verder zit alles erop en eraan: achievements, leaderboards, een kek afgewerkt uiterlijk en bovendien iets waardoor Push Panic je héél lang bijblijft: een pompend, ultraverslavend muziekdeuntje dat de tijd tijdens het aan staan en spelen van de app doorklinkt. Een stukje Nederlands’ trots.
Downloaden: Push Panic (tijdelijk gratis, universele app

https://www.youtube.com/watch?v=TBgPJ3q0ZW8

Gratis en onbesproken: Save the Furries

GU DI Save the Furries iPhone iPod touchGroen met oogjes aan de zijkant van hun hoofd en zo groot als een Mars-reep, vermoeden we om een of andere reden. Dat zijn de Furries, die je net als de Lemmings heel vroegah, moet redden. Het probleem is alleen dat de Furries geen poot uitsteken. Ze kunnen geen bruggen bouwen, geen tunnels graven en geen trappen neerzetten. Je moet, kortom, alles zelf voor ze doen. Nou, stroop die mouwen maar op want er is werk aan de winkel. Elk level heeft allerlei objecten die je kan manipuleren zodat de groene dwarsogen de overkant veilig halen. In het eerste level pak je bijvoorbeeld al een bal op waarmee je kratten kunt verschuiven. Je moet ze natuurlijk in een gat stoppen zodat de Furries er zorgeloos overheen kunnen lopen. In level twee is er een mandje dat werkt als de katapult van Angry Birds en dien je ze naar de overkant te schieten terwijl je onderweg munten voor bonuspunten pakt. Nee, Save the Furries is geen eerbetoon aan een tomeloze fantasie. We hebben het al wel eens eerder gezien in Lemming-achtige spellen op de iPhone. En Angry Birds. En diens honderden klonen. Maar het spel is wel erg leuk uitgewerkt. De personages hebben de lach op hun hand met hun rare uiterlijk en piepstemmetjes. De omgevingen zijn daarnaast fraai in 3D uitgevoerd. Vanwege een actie is het spel vandaag gratis te downloaden. Dat is voor het eerst. We vinden de Furries te leuk om niet apart toe te lichten.
Downloaden: Save the Furries (vandaag gratis, anders €0,79)

Trailer van de Dag: Smash Cops

GU DI Smash Cops iPhone screenshotWist je dat auto’s in Amerikaanse films vaak worden voorzien van een volledig onderstel om ze te laten slippen zoals ze slippen? Geen dank. En geen zorgen: de droom dat je zelf nog eens de straten doorkruist terwijl gierende banden klinken en de achterkant van de auto je zowat inhaalt, blijft in stand. Op de iPhone en iPod touch. Donderdag verschijnt Smash Cops uit, een politie-achtervolginsspel waarin je een donuteter donuts laat maken. Smash Cops speelt op een bijzondere manier. Je jaagt achter de auto aan met een vinger en bestuurt eigenlijk de achterkant van de auto. Als je die naar links slingert, neemt je bolide een bocht naar rechts. Begeleid door al het geweld dat je van een slip mag verwachten. Met die besturing word je de laan in gestuurd om netjes en snel in parcoursen te rijden, maar ook om het vluchtende dievengilde van de weg te beuken. Het spel laat je instappen in de ‘heetste’ Amerikaanse politiewagens en speelt zich ook grotendeels af in Amerikaanse suburbs en kleine steden. Het spel zou eigenlijk deze week pas uitkomen, maar verscheen pardoes vorige week donderdag al even. Volgens ontwikkelaar Hutch downloadden 5000 mensen het al voordat het weer uit de Store werd verwijderd – maar dat kan een reclamepraatje zijn. In ieder geval is één ding zeker: de chaos op de weg in Smash Cops belooft nóg groter te worden dan haar eigen release op de iPhone.

De koopjeshoek

Natúúrlijk zijn er ook vandaag weer tijdelijk afgeprijsde games voor de iPhone en iPod touch te downloaden. De leukste hebben we voor je uitgekozen – met graag je speciale aandacht voor Crazy Escape.

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 januari 2012, 19:59
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, kopen, smash cops

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.