iOS game-update: Pocket Planes is opvolger Tiny Tower, Tank Battle 1944 en koopjes

NimbleBit, de ontwikkelaar van de razend populaire freemium-game Tiny Tower, heeft haar nieuwe game Pocket Planes onthuld. Daarin vervoer je passagiers van pixels zo efficiënt mogelijk met de vliegtuigen die je hebt.

GU DI Pocket Planes iPhone iPod touch headerRare jongens bij NimbleBit. De ontwikkelaar die zich gevleid voelde door klonen van haar grote iPhone-gamesucces Tiny Tower, geeft nu al maanden voor de uitgave vrij hoe haar volgende iPhone-game eruit ziet. Het heeft dezelfde pixelstijl, lijkt een stuk dieper te worden dan Tiny Tower en nog een hint… het kan wel eens een hoogvlieger geworden. Net zo geprikkeld als wij? Wie meer diepgang wil, kan zich ondertussen alvast vermaken met het strategische Tank Battle: 1944.

NimbleBit presenteert Pocket Planes

GU DI Pocket Planes statistiekenDe ontwikkelaar van het succesvolle en door ons geliefde Tiny Tower heeft het doek van haar volgende game getrokken. Het wordt opnieuw een managementspel en zal dezelfde pixelstijl dragen als het spel waarin je een toren moest bouwen en bewoners aan het werk moest zetten. Pocket Planes luidt de naam van de nieuwe free-to-play simulatie, maar dat is eigenlijk ook het enige dat al vast staat. Het spel verkeert in extreem vroege fase en kan nog op allerlei punten aangepast worden, maar het lijkt erop dat je passagiers moet gaan vervoeren van luchthaven naar luchthaven door steeds grotere vliegtuigen te kopen en je territorium uit te breiden. Het spel maakt daarbij gebruik van de vliegstatistieken van echte vliegtuigen, zoals de snelheid en afstand die ze kunnen halen. Als vervanging van het verven van verdiepingen in Tiny Tower, mag je nu de vliegtuigen zelf een lik verf geven. Zo kan je zelf een fleurige maatschappij opzetten. De uitdaging lijkt te worden dat je moet uitpuzzelen hoe je passagiers zo efficiënt mogelijk van de ene naar de andere bestemming krijgt, zodat je weer kan beschikken over een specifiek vliegtuig op die bestemming. Om daar weer een nieuwe route mee uit te stippelen natuurlijk. Dat gaat veel dieper dan het simpelweg toekennen van baantjes aan bewoners in Tiny Tower, en Pocket Planes stevent er dan ook op af om veel meer een echt simulatiespel te worden, waarin je makkelijker dingen fout doet. Althans, dat is nu nog het geval. NimbleBit wijst erop dat werkelijk alles nog aan het spel kan veranderen voordat het vóór de zomer dit jaar verschijnt. Hopelijk weet de ontwikkelaar naast de vliegtuigen, ook de eer hoog te houden.

GU DI Pocket Planes landen in Phoenix

Pocket Planes vliegen van bestemming

Zonder centimeter: Tank Battle: 1944

GU DI Tank Battle 1944 iPhone iPod touchUitgebreide oorlogssimulaties naspelen waarin tanks het opnemen tegen infanterie en stukje voor stukje van het gebied veroveren: het kan ook zonder handgeschilderde figuurtjes, een zelfgebouwd terrein, centimeter langs de kant van het speelbord en deodorant in de aanslag. Tank Battle: 1944 verplaatst het turn-based oorlogsgenre naar de iPhone, iPod touch en iPad. In de campagne van het spel neem je de controle over het Amerikaanse leger tijdens de Tweede Wereldoorlog, dat in totaal beschikt over twaalf soorten eenheden. Die kan je inzetten in defensieve en aanvallende linies, een beetje afhankelijk van welke van de twaalf missies je speelt. De ene keer heb je als taak vooral het beschermen van een basis, een andere keer val je vijanden frontaal aan, om een andere keer weer luchtsupport in te schakelen om de tegenstander te vernietigen. Volgens de makers is de campagne goed voor talloze uren aan gameplay ondanks het geringe aantal missies, en dat geeft al aan dat Tank Battle: 1944 behoorlijk zware kost is. Wie dat nog niet genoeg is, kan een pass-en-play multiplayer voor maximaal drie personen aanvangen. Je geeft de iPhone dan door aan degene die aan de beurt is. Die mag dan ook weer een beperkt aantal handelingen uitvoeren. Ook kan je een aanvullende Duitse campagne kopen met nog eens twaalf missies en drie multiplayer-velden. Binnenkort komt er nog een Franse verhaallijn bij. Genoeg te doen dus. In de aanval.
Downloaden: Tank Battle: 1944 (€0,79, introductieprijs, universele app)

GU DI Tank Battle 1944 groot screenshot

Trailer van de Dag: Tobe & Friends Hookshot Escape

Hoeveel variaties op Doodle Jump kan je drie jaar na het origineel nog maken? Het is bijna niet voor te stellen, maar Tobe & Friends Hookshot Escape heeft een nieuwe draai gevonden voor het beperkte spelgenre waarin je zo ver mogelijk omhoog moet komen. De naam van het spel zegt het al. In Hookshot Escape heb je een hookshot, een wegschietbare haak, waarmee je je kan vastklampen aan richels boven je. Daarmee kun je jezelf optrekken en op tijd naar boven bewegen voordat de onderkant van het scherm toeslaat. Dat is althans het geval van Tobe. Er zijn meerdere personages die je kan zijn in het spel, die elk hun eigen technieken, combobewegingen en kwaliteiten hebben. Zo kan je in de trailer een blond ventje zien dat een tijdje kan wapperen met zijn omgeslagen doek. De lichte animéstijl, de keuze voor grove pixels als beelden en de hectische bliebjesmuziek zijn allemaal al eens eerder gedaan, maar zelden in het kom-zo-hoog-als-je-kan genre. Vier thema’s van omgevingen, 20 items en te sparen waren onderweg, houden Tobe & Friends fris en vernieuwend in het zo bomvolle spelgenre.
Downloaden: Tobe & Friends Hookshot Escape (€1,59)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De koopjeshoek

Wat zijn de leukste tijdelijke aanbiedingen op gamesgebied voor de iPhone en iPod touch vandaag, vraag je? Nou, dit.

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.