iOS game-update: Iron Man 3, Runaway, Fester Mudd en Frontline Commando

Frontline Commando: D-Day is een nieuw gratis oorlogsgame van Glu Mobile, Gameloft komt met Iron Man 3 en twee heerlijke avonturengames.

GU DO Frontline Commando D-DayWat een dag! Nee maar echt mensen, wat een dag! Even resumeren wat we eerder op de dag al aan gamesartikelen publiceerden op iPhoneclub? Final Fantasy V, Tiny Tower-opvolger Nimble Quest, de geflipte en heerlijke platformer Ms. Splosion Man en een nieuwe update van Angry Birds Star Wars. En wat komt er veel lekkers bij in de iOS game-update. Een trailer van Iron Man 3 van Gameloft, een homage aan oude adventurespellen met zowel Runaway als Fester Mudd en de nieuwe gratis oorlogsgame Frontline Commando van Glu Mobile.

Runaway: A Twist of Vrije Schijfruimte

GU DO Runaway Twist of Fate iPad iPhoneRunaway is een van die dappere en daarom gewaardeerde gameseries die probeert het point & click-genre nog lezen in te blazen. Het genre dat ooit begon op het niveau verhalend en hersenkrakend, is zo langzaam aan afgegleden tot ‘druk overal waar je kan en iets werkt wel. Oh wacht, het spel legt het anders wel even voor je uit’ – en Runaway is een van die games die zich daar nog wel een beetje tegen weert. Het volledig ingesproken spel heeft een bijzondere cartoonstijl en legt je twee verweven verhaallijnen voor van hoofdpersonen Brian en Gina. De hoofdstukken met die personen lopen door elkaar en dat wordt vanzelf intrigerend. Je moet wat tijd willen vrijmaken voor Runaway, want dit is een game om je in onder te dompelen. Mocht het spel met zijn 200 puzzels nou te lastig voor je zijn, dan kan je terugvallen op een hulpsysteem dat voorhanden is. Behalve in je hersenen mag je ook nog ergens anders ruimte vrijmaken voor Runaway: op de harde schijf van je iPhone of iPad. De game is bijna 2 gigabyte groot geïnstalleerd, maar vereist maar liefst VIER GIGABYTE voor de installatie. Ter vergelijk: met het andere avonturenspel op deze pagina, ben je 44 MB kwijt…
Downloaden: Runaway: A Twist of Fate (€4,49, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iOS 5.0+)

Gratis van Glu: Frontline Commando

GU DO Frontline Commando schieten in dorpjeGlu Mobile is nog altijd de uitgever die het in een van haar gratis te downloaden games zo bont maakte, dat ze ruim twintig euro vroeg voor één wapen in een spel (!). Maar ja, Contract Killer 2 scoorde als een malle en heeft een hoge waardering in de App Store. Dus wie zijn wij… Goed, Frontline Commando: D-Day is het tweede deel in de militaire gratis games van de uitgever en deze keer bestorm je allerlei loopgraven achter elkaar als soldaat in de Tweede Wereldoorlog. Je sluipt van dekking naar dekking, duikt de hoek om en werpt dan je vizier op om af te rekenen met vijandige soldaten. De actie verloopt een stuk soepeler dan in Contract Killer 2 en de omgevingen zijn ook fraaier. Bewapend met een single-shot rifle en al snel een lichte mitrailleur, probeer je elk level de drie maximale sterren te halen. Elk staat voor een submissie, zoals een tijdlimiet waarin je een level uitspeelt of het aantal headshots waarmee je anderen vermoordt. Die missies zorgen voor het ontgrendelen van nieuwe gebieden en ook voor de aantrekkelijkheid van in-app aankopen. Want als je hetzelfde lastige level nog eens moet spelen voor een hogere score, en je dan wél geld in het spel moet steken om wat levensenergie te kopen, is Glu Mobile de echte winnaar natuurlijk. Aan de entourage zal het niet liggen: D-Day is een fraai spelletje.
Downloaden: Frontline Commando: D-Day (gratis, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iOS 5.1+)

Fester Mudd: heerlijk LucasArts-achtig avontuur

Fester Mudd iPad iPhone headerAls de naam Guybrush Treepwood je hart sneller laat kloppen, ben je in de wieg gelegd voor Fester Mudd. Maar ook als je niet bekend bent met Monkey Island, Indiana Jones of andere oude adventures van met name LucasArts uit het begin van de jaren negentig, is Fester Mudd een kijkje waard. In het spel krijg je als eenzame cowboy een brief van je broer die zegt dat je moet overkomen, omdat hij goud heeft gevonden. De weg daar naartoe is een homage aan oude tekstavonturen. Links onderin beeld tref je liefst negen commando’s die je kan combineren met alle items die je vindt in het spel en nog kan koppelen aan de items die je bij je draagt. Give, Open, Close, Pick up, Look at, Talk to, Use, Move en Kick zijn de commando’s die je voor je hebt, en daarnaast kan je ook nog lopen met Fester door ergens op de grond te tikken en navigeer je met je vinger in beeld om te zien welke objecten je kan gebruiken. Mudd is gemaakt met een grote voorliefde voor het genre. Dat zie je terug in onmogelijke puzzels die in je hoofd blijven malen, maar ook in de pixelbeelden, de animaties en vooral de gesprekken. Personages in Fester Mudd hebben karakter. Ze proberen niet overdreven grappig te doen, maar het schrijfwerk en het verhaal zitten zo in elkaar dat het lastig is om niet zo nu en dan te grijnzen of hardop te lachen. Fester Mudd is zowel voor de beginner in het genre of de ervaren rot een meer dan geslaagd tekstavontuur. Het mag dan wel het eerste hoofdstuk zijn van een drieluik; de lage prijs is bijna belachelijk.
Downloaden: Fester Mudd (€0,89, universeel, iOS 4.0+)

Trailer van de Dag: Iron Man 3

GU DO Iron Man 3 trailerGameloft heeft Iron Man 3 aangekondigd voor de iPhone en iPad en het wordt… een highscore-spelletje waarin je net als in Temple Run zover mogelijk moet rennen. Maar dan wel in de stijl van Iron Man. En dat betekent in dit geval zweven en tegenstanders uit de lucht schieten of waanzinnig snel vliegen langs gebouwen, door tunnels en inkomende raketten. Bij het idee dat het spel een highscore-spelletje zou worden, trokken we een zure bek en wilden we de uitgever betichten van gemakzucht. Maar als we de trailer bekijken, zijn we om. Het ziet er echt tof uit. Iron Man 3 komt over een maand uit. Gezien het principe van het genre, zou het dan wel eens gratis te downloaden kunnen zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.