MeteoEarth: weerapp voor hele planeet van makers WeatherPro

MeteoEarth is een nieuwe iPhone weer-app van de makers van WeatherPro. Het is echt eyecandy: draai om de planeet en zie de weersvoorspelling.

MeteoEarth voor iPhone uitgekomenHet team achter de bejubelde weer-app WeatherPro heeft haar andere weer-app MeteoEarth nu ook uitgebracht op de iPhone. De applicatie waarin de Aarde letterlijk centraal staat, was eerder al verkrijgbaar op de iPad. Gebruikers van het Premium-abonnement in WeatherPro kunnen in hun handen wrijven voor de komst van de applicatie, omdat je met datzelfde abonnement de 5-daagse weersvoorspelling in MeteoEarth kan raadplegen. Zonder het abonnement kijk je één dag vooruit. Dat klinkt weinig, maar je kan de voorspelling wel wereldwijd zien op de wereldbol.

Net als in Google Earth, kan je rondkijken op onze planeet door hem rond te draaien. Als je zoomt met twee vingers of een gebied selecteert, zie je het weer en de weersverwachting van een locatie staan. Maar uitgezoomd is de app het meest indrukwekkend. Met knoppen onderin beeld schakel je tussen weerkaarten: luchtdruk, neerslag, temperatuur, wind en bewolking. De kaarten zijn overlays op de Aarde: ze animeren als laag boven de wereld, maar je kan ze ook pauzeren en onderin beeld vegen om de atmosfeer van een bepaald tijdstip te zien. Hetzelfde geldt voor extreme weersituaties als hevige sneeuw.

Het is niet de applicatie op de iPhone om het snelst mee te zien hoe warm het de komende week wordt op je vakantiebestemming, of wanneer je de komende dagen de ramen kan zemen omdat het droog blijft. Daarvoor zijn naast WeatherPro nog veel meer applicaties een stuk handiger. Dat MeteoEarth vooral eyecandy is, komt verder terug in de instellingen dat je de maan en de zoon kan weergeven terwijl je de Aarde draait. Het gaat dan om een afbeelding, niet zozeer een exacte stand ten opzichte van onze planeet.

MeteoEarth planeet temperatuurkaart iPhone MeteoEarth neerslag Nederland iPhone

Een Premium-abonnement kost 1,79 euro per drie maanden of 5,59 euro voor een jaar tijd. Je kan daarmee ook meteen gebruik maken van de Premium-functies van WeatherPro, waarbij je bijvoorbeeld toegang krijgt tot allerlei weerkaarten van (vakantie)bestemmingen. Eerst proeven van vergelijkbare apps? Zie ook ons artikel over Weather HD 2 en de onlangs uitgebrachte webapp Forecast.

Downloaden: MeteoEarth (€1,79, iPhone, iOS 6.0+)
Ook verkrijgbaar: WeatherPro – De Weer App (€3,59, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 maart 2013, 20:08
Categorie Het weer
Onderwerp weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.