iOS game-update: First Touch Soccer 2014 is Game van de Week, Rage Warriors en meer

Het gratis voetbalspel First Touch Soccer 2014 is onze Game van de Week, Angry Birds Space heeft 35 nieuwe Cosmos Crystals levels en meer!

GU MA First Touch Soccer 2014 header iPadHet is misschien een beetje flauw om een complete week een rustmoment te noemen in aanloop naar de volgende week, maar zo voelt het wel een beetje met iOS 7 en de vermoedelijk spetterende introductie van Infinity Blade III die de volgende week met zich mee zal brengen. Toch was het geen slechte week qua nieuwe games. De zombieshooter Dead Effect en het Nederlandse Heroes of Loot grepen naast de Game van de Week ten faveure van een gratis te downloaden voetbalspel dat al vele harten veroverde.

Rage Warriors: brute mannen hakken door

GU VR Rage Warriors iPad iPhoneEen beetje man met kwaad bloed in zich kan wel tegen een stootje. Of een hakbijl vijf keer frontaal in zijn hart. Rage Warriors is een spel over kwade mannen. Het is gemaakt door Reliance Big Entertainment, dat eerder nog het net niet vloeiend spelende Pacific Rim in de App Store uitbracht. Rage Warriors is opnieuw een vechtspel, maar ditmaal blijven de veegbewegingen achterwege en stort je je op ouderwetse actieknoppen waarmee je een lichte en zware wapenaanval hebt en kan schoppen. Samen met de mogelijkheid om jezelf af te schermen tegen een aanval, heb je de theorie van het spel te pakken. De praktijk die Rage Warriors er omheen gooit is er een van arenastrijders in een post-apocalyptische wereld, die tegen elkaar vechten in schuren, havens en vergane industriegebieden. Gevechten hebben van meet af aan al twee vechters met elk een grote levensbalk, waardoor ze best lang kunnen duren. Je kan gelukkig wel dertig wapens sparen en zelfs je eigen combo’s verzinnen om je tegenstander extra verrot te hakken. En ook gaat de actie in tegenstelling tot Pacific Rim nu wél vloeiend. Maar mogen de levensbalken wat kleiner? Nu kan het best zijn dat je na een paar potjes wel bent lamgeslagen van het spelen van Rage Warriors.
Downloaden: Rage Warriors (€2,69, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iOS 5.0+)

https://www.youtube.com/watch?v=aQp2FdsON5Y

Angry Birds Space telt 35 nieuwe levels

Gisteren penden we op deze plek over 30 nieuwe levels voor Angry Birds Star Wars en we hopen dat je die al hebt afgewerkt, want vandaag krijg je als hardnekkig fan van de serie het volgende huiswerk voor je kiezen. Angry Birds Space is namelijk voorzien van 35 nieuwe levels! Het hoofdstuk dat ervoor is geopend heet Cosmic Crystals en het roze blinkt je tegemoet in de velden vol kristallen. Niet zomaar kristallen natuurlijk, maar voorwerpen die van invloed zijn op de gameplay. Zij het licht. De kristallen exploderen namelijk bij aanraking en dat kan een schokgolf veroorzaken zo in de ruimte. De uitbreiding brengt ook een Space Eagle-level met zich mee en behelst een baasgevecht met een gemuteerde Space Pig. Hee, maar, zeg, ondertussen: speelt iemand van jullie Angry Birds Friends nog? We horen nooit wat over dat deel, dat een beetje lijkt weg te kwijnen tussen alle andere, betaalde delen.
Downloaden: Angry Birds Space (€0,89, iPhone, iOS 4.3+)

Angry Birds Space Cosmos Crystals iOS

Game van de Week: First Touch Soccer 2014

Game van de WeekEen opsomming volstaat bijna al om First Touch Soccer 2014 te ‘verkopen’. Het voetbalspel is gratis te downloaden, beschikt over echte licenties en je kan ermee in de Nederlandse competitie ballen. Maar daarmee is het beste nog niet gezegd: het spelletje speelt ook nog eens heel aardig op iPhone en iPad. Met een moderne one touch-besturing of traditionele knoppen en een ‘analoge stick’ in beeld schiet, pass, ren en verdedig je en dat gaat alleraardigst. De actie kan soms wat sneller en schieten is lang niet altijd makkelijk, maar de nauwkeurigheid die vereist is voor passen en schieten zet een gevoel van controle en eigen input neer dat we nog niet eerder zagen bij een voetbalgame op een touchscreen. First Touch Soccer 2014 is van meet af aan ontworpen voor de iPhone en iPad – en dat merk je. Ook in opzet, waarin je standaard een managermodus speelt waarin je met een club moet voldoen aan een van bovenaf opgelegde doelstelling. Je bepaalt de selectie, de transfers, opstelling en tactiek, kan trainen en scouten en dompelt je zodoende echt onder in een team. Dat andere speltypes zoals een vriendschappelijke wedstrijd of toernooi een in-app aankoop van 4,49 euro vergt is jammer, maar daar staat tegenover dat je First Touch Soccer 2014 gratis downloadt en zo voor nop een geweldig leuk voetbalspel op de iPhone of iPad hebt.
Downloaden: First Touch Soccer 2014 (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 september 2013, 19:57
Categorie Games
Onderwerpen angry birds, gvdw, iculture speelt, voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.