Jakkiebak, Kippenkak! voor iPad: simpel bordspel voor vier kinderen

Jakkiebak, Kippenkak! is de iPad-app van het bekroonde bordspel. Onthou waar de juiste kaarten liggen en probeer je tegenstander in te halen.

Jakkiebak logoJakkiebak, Kippenkak! voor iPad is de appversie van een bordspel dat al langer verkrijgbaar is. In 1998 kreeg het de titel “Spel van het jaar” en werd het tot beste kinderspel benoemd in Duitsland, Frankrijk en Finland. Ook in de Nederlandse speelgoedwinkel is het verkrijgbaar. Jakkiebak, Kippenkak! is bedoeld voor maximaal vier kinderen en moet het geheugen bevorderen. Ook ouders kunnen meespelen. Je speelt dit bordspel, dat in andere landen Chicken Cha Cha Cha heet, met z’n vieren tegelijk op het iPad-scherm. Als je wilt kun je het ook tegen computertegenstander opnemen. Deze heeft drie niveaus, zodat verschillende leeftijden ermee aan de slag kunnen. Laat je je kind alleen spelen, dan kun je ook de speelduur beperken. Als de ingestelde potjes afgelopen zijn, gaan de kippen naar bed om de kinderen te laten blijken dat de pret echt over is.

Jakkiebak Kippenkak bordspelDe spelregels van Jakkiebak zijn goed te volgen. Elke speler krijgt een kip. Het doel van het spel is staartveren verzamelen en jezelf hiermee versieren. Dit doe je door zo snel mogelijk over het speelbord te gaan. Als je een van de kaarten in het midden omdraait en deze hetzelfde is als de afbeelding van het ei dat voor je ligt, mag je een positie verder en mag je nog een kaart omdraaien. Het is dus zaak om alle kaarten die zijn omgedraaid, goed te onthouden, net als bij Memory. Lukt het je om steeds de goede kaart te onthouden, dan kun je een tegenstander inhalen. Als dat gebeurt krijg je een veer van de tegenstander.

De iPad-app bevat allerlei animaties en leuke tekeningen voor kinderen. De besturing van het spel is simpel gehouden en bevat geen tekst. De ontwikkelaars van TheCodingMonkeys beweren dat ze testen hebben gedaan met kinderen om de schermen toegankelijk en aantrekkelijk te maken voor de jonge doelgroep. Jakkiebak, Kippenkak! kent ook een speciale stand voor kleine kinderen waarin je met minder kaarten speelt en dus sneller de juiste kaart omdraait.

Downloaden: Jakkiebak, Kippenkak! (€4,99, iPad, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 september 2013, 19:17
Categorie Games
Onderwerp bordspel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.