iOS game-update: fantastische Into the Dead, Smash Cops Heat en Minigore 2: Zombies

Twee goede gratis games in de iOS game-update vandaag: Smash Cops Heat en Into the Dead zijn serieus verslavende actiegames.

GU DO Into the Dead iPhone headerWat een dag, wat een dag. We mogen ons al een gehele dag vergapen aan Grand Theft Auto Vice City en Modern Combat 4: Zero Hour en ‘s avonds komen er gewoon drie potentiële verslavingen bij. We kunnen deze zinnen verder besteden aan actiegame Minigore 2: Zombies en achtervolgingsspel Smash Cops Heat, maar dat zou zonde zijn. Wat we willen zeggen is: ga Into the Dead spelen. Zo verslavend zijn gratis highscore-games niet vaak.

Minigore 2: Zombies: vierkantjes pesten

GU DO Minigore 2 Zombies iPhoneWat was er een hype voordat Minigore van Mountain Sheep uitkwam, en wat bracht het spelletje nadien een vlaag van dual-stick shooters teweeg. De iPhone, iPod touch en iPad zijn inmiddels overspoeld met spellen waarin je met de linker stick loopt en de rechter schiet om het zo lang mogelijk te overleven. Vaak binnen vijf minuten slaapverwekkend, soms voorzien van een gouden randje. Zombiewood van Gameloft bijvoorbeeld, een onlangs uitgebrachte gratis dual stick-shooter waarin het zombiethema is gekoppeld en Hollywood-films en je de gekste missies krijgt voorgeschoteld. Minigore 2: Zombies speelt net als de voorganger vloeiend, met soepele animaties en een lekkere speelsnelheid. Ook het aantal vijanden in beeld is indrukwekkend. Mountain Sheep rept dat er maar liefst 150 tegelijk op het scherm kunnen, en dan zien ze er geheel des de ontwikkelaar ook nog geinig uit. Zombies met vierkante hoofden, lichtgroen, roze, wit en hier en daar met varkenssnuit. Niet het standaardspul. En toch worden we niet omver geblazen door Minigore 2: Zombies. We hebben het spelprincipe gewoon al ontiegelijk vaak gezien en het spel doet niks nieuws. Haal je daar je schouders voor op, dan staat je met 300 uitdagingen, 20 personages en 7 baasgevechten genoeg te doen.
Downloaden: Minigore 2: Zombies (€1,79, universeel, iOS 4.3+)

Gratis beuken: Smash Cops Heat

GU DO Smash Cops Heat iPhoneGratis games zien er niet vaak zo goed uit als het vandaag uitgebrachte Smash Cops Heat. In het tweede Smash Cops-spel voor de iPhone, iPod touch en iPad trap je politiewagens op de staart om criminele en overtredende weggebruikers… op hun staart te trappen. Begeleid door foute jaren 80-seriemuziek beuk je tegenstanders van de weg door erachter te hangen, omheen te rijden en ze te rammen. Dat doe je met de Ram-knop links onderin, waarmee je een normale ram kan uitdelen maar ook een keiharde Instaram (echt waar!) kan verkopen. Het aantal van die stevige beuken dat je tot je beschikking hebt, houdt niet over en ja hoor: daar zit het verdienmodel van Smash Cops Heat. Net als de Super Cop-krachten waarmee je snelheid en stootkracht wint, kan je er echt geld tegenaan gooien om ze in-game vrij te spelen. Sport is dus zoveel mogelijk te spelen zonder die krachten of geld in het spel steken. Maar onverlet is ook de tweede Smash Cops een uniek spel. In Heat bestuur je de auto opnieuw door je vinger onderin het scherm de tegenovergestelde richting van de auto in te vegen en zo krijg je het echte film-effect dat ontsnappingsauto en politiewagen alle kanten op slippen. Smash Cops Heat ziet er geinig uit en speelt bijzonder. Gewoon mee vandoor gaan joh.
Downloaden: Smash Cops Heat (gratis, universele app, iOS 4.2+)

Trailer van de Dag: Into the Dead

GU DO Into the Dead screenshots iPhoneWAUW. Into the Dead gaat de volgende gratis superhit worden. Nee, echt. Het is sinds Temple Run dat we een gratis highscore-spelletje zo vaak achter elkaar opstarten voor nog één potje. Één potje. Uhuh. Je bekijkt het spel door de ogen van de hoofdpersoon die eeuwig vlucht voor zombies in een middelhoog grasveld. Het is niet het scenario waar je jezelf graag in bevindt, maar het pakt je meteen in Into the Dead. Je hoeft alleen maar bij te sturen (middels drukken of kantelen) om de zombies te ontwijken en zo kom je vanzelf terecht in een bos, in een maïsveld waarin de planten hoger zijn dan jezelf en velden met allerlei palen. Steeds benauwder maai je jezelf een weg door de zombies. Tijdens de eerste sessie rennen denk je nog: goedkoop en simpel spelletje. Maar stap een keer over een hek en je struikelt zichtbaar, waarna de camera heen en weer schudt. Ontsnap ternauwernood uit de klauw van een zombie en je merkt gewoon dat je de volgende stappen door je knieën gezakt maakt. De cameravoering geeft diepte aan Into the Dead, en het wordt alleen nog maar beter als je via het halen van missies en uitgeven van verzamelde munten, ook wapens en specialiteiten kan kopen die je jacht naar een highscore makkelijker kunnen maken. De besturing wordt nooit complex. Schieten. Gewoon tikken, niks richten. In de verte duiken de volgende munitiekratten wel weer op – de vraag is alleen of je ze kan bereiken met de zombies ervoor. Into the Dead heeft misschien wel de beste eigenschap die een highscore-game kan hebben: als je af gaat, voelt het als je eigen fout, en niet als oneerlijkheid van het spel. En ondertussen blijven de vriendenscores in Game Center je maar aanstaren. En belooft ontwikkelaar PikPok na al volgende speltypes. Dus ja, daar gaan we: nog één potje.
Downloaden: Into the Dead (gratis, universele app, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 december 2012, 18:29
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, smash cops

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.