iOS game-update: De Avonturen van Kuifje, Riptide GP, Shantae en koopjes

De stripheld Kuifje op de iPhone beland naar de gelijknamige bioscoopfilm van Steven Spielberg. En zo speelt het spel ook: als een film op de iPhone. Andere leuke nieuwe games zijn Riptide GP en Shantae.

GU DO De Avonturen van KuifjeHet is een tijdje geleden dat we met volle teugen konden genieten van een Gameloft-spel. De games berustten niet alleen op naäaperij van bekende spelreeksen, maar waren vooral slordig afgewerkt met animaties die niet lekker liepen, stemmetjes die door elkaar heen gingen en allerhande foutjes. Nu slaat de uitgever terug. Behalve Modern Combat 3 vannacht heeft de uitgever nog een pareltje afgeleverd. Dames en heren: Kuifje schittert op de iPhone.

Gevecht met de golven: Riptide GP

GU DO Riptide GP iPhone iPod touchHeeft er al iemand een iPhone 4S? Nee? Zonde, want het vandaag uitgebrachte Riptide GP ziet er in het bijzonder goed uit op de allernieuwste iPhone. Je bent een jetski-from-the-future coureur die de in verschillende klinische omgevingen als snelste over de finish moet komen tegen vijf tegenstanders. De hoofdrolspelers, dat zijn echter de golven. Het water in Riptide GP ligt er soms snaarstrak bij, maar vaker nog klotst het. Golft het. Deint het. Het geeft de game een onderscheidend gevoel van het gros van de racespellen op de iPhone en iPod touch en krijgt daarbij nog een duw in de rug door de beelden. Zeker als je net van een schans springt, krijg je bijna het gevoel dat je op een arcadekast speelt in plaats van op een handheld. Met 12 tracks, 6 jetski’s en 3 speltypes en zónder online multiplayer is Riptide GP niet heel royaal uitgerust. Een groter probleem is dat je de game vooralsnog alleen kan besturen met soms matig reagerende kantelbewegingen. De makers hebben al een update beloofd en dat is maar goed ook, want ook zonder gek te doen in de bus willen we van dit golfgevecht kunnen genieten.
Downloaden: Riptide GP (€3,99, universele app)

De Nintendo DS ingelijfd: Shantae

GU DO Shantae Risky's Revenge iPhone iPod touchShantae is een actie-springspel dat al een tijdje goedkoop te downloaden is op de Nintendo DSi. Vandaag heeft het de overstap gemaakt naar de iPhone en iPod touch en het verschil in de schermresoluties tussen beide apparaten is zo groot, dat de actie van Shantae is ingekaderd op de iPhone. In dat kader vindt de actie plaats en daarbuiten is ruimte gemaakt voor de knoppen, het aantal hartjes dat je hebt en de personages die groot in beeld komen als ze spreken. In Shantae spring en vecht je misschien veel, maar het is geen rechttoe-rechtaan platformer. Zo begin je al in een dorp waarin je met buurtgenoten kan babbelen en zijn er verschillende opdrachten die je aanneemt. Ook de verhaalopbouw lijkt meer op een urenlang avonturenspel dan een spel waarin je vooral springt en vijanden slaat (met je kapsel). Het uiterlijk van Shantae schrikt wellicht een beetje af tussen de twee andere games in dit artikel, maar de grofkorrelige 2D-beelden zetten een overtuigende en afwisselende spelwereld neer. Wie het niet gelooft, mag het gratis proberen. In-app kun je tijdelijk het volledige spel voor 2,39 euro kopen.
Downloaden: Shantae’s: Risky’s Revenge (gratis, universele app)

Trailer van de Dag: De Avonturen van Kuifje

De grote iPhone-speluitgever Gameloft heeft het karaktertrekje haar spelers veel te veel bij de hand te nemen in haar games, zodat er nog maar erg weinig te ontdekken valt. Daarvan betichtten we de studio gisteren nog met Brothers In Arms. De Avonturen van Kuifje stikt ook van de instructies. Je kan het spel maar op één manier spelen en dat is de manier waarop Gameloft het zelf wil. Maar… hier is het geweldig! Kuifje, of TinTin, is echt een soort film waarin je de hoofdrol speelt. Het spel volgt nauwlettend het verhaal van de gelijknamige bioscoopfilm én dat zie je in alle missies terug. Zo kom je in het begin uit bij een landhuis waarin je inbreekt om te zien of iemand anders een boef is (gekke Kuifje toch!) en die belevenis wordt in allerlei stukken opgeknipt. Eerst verken je de tuin met Kuifje, dan vlucht je samen met viervoeter Bobby voor een waakhond, dan klim je het huis naar binnen en dan sluip je er doorheen. Het zijn allemaal kleine hoofdstukjes op zichzelf waarin je constant maar één ding kan doen, maar ze zijn zo vakkundig geregisseerd dat het spel beklijft. Er is een soort spanning waar je in gezogen wordt. Daar helpen de ongelooflijk mooie beelden, orkestmuziek en sfeervolle omgevingen trouwens erg goed aan mee. Een extra element is dat je in de levels en zelfs tijdens de filmpjes munten en puzzelstukken kan verzamelen waarmee je extra’s vrijspeelt, al zijn die verder niet echt noemenswaardig. De ontwikkelaars bij Gameloft klaagden een tijdje geleden over te hoge werkdruk en teveel games afraffelen binnen te korte tijd. In de reactie daarop heeft de uitgever een aantal games geannuleerd en komt het nu met het overweldigende Modern Combat 3 en De Avonturen van Kuifje in één week. We mogen er met zijn allen erg blij om zijn.
Downloaden: De Avonturen van Kuifje (€5,49, universele app)

De koopjeshoek

Alsof er nog niet genoeg geweldige iPhone-games aan het enorme assortiment zijn toegevoegd vandaag, zijn er ook heel wat hoog aangeschreven spellen voor de telefoon en de iPod touch afgeprijsd vandaag. Dat hangt samen met de wereldwijde iPhone 4S-lancering morgen én Halloween. Dit zijn de krenten uit de pap:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 oktober 2011, 19:19
Categorie Games
Onderwerpen avonturengame, iculture speelt, kopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.