NISB Straatgolf: golfspel voor de iPhone met augmented reality

NISB Straatgolf laat spelers hun iPhone als virtuele golfclub gebruiken om een bal over de kaart te slaan. Vervolgens moet je er zelf achteraan om je volgende slag naar de hole te maken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

NISB StraatgolfHet Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen heeft een iPhone-spel uitgebracht waarmee je naar buiten moet om een balletje te slaan. NISB Straatgolf ziet waar je bent, waarna hij om je heen een virtuele golfbaan creëert. Je moet vervolgens met je iPhone doen alsof je een golfbal wegslaat om je slag te maken. Hoe harder je een zwiep aan je iPhone geeft, hoe verder de bal richting je hole toevliegt. Op de baan kom je de nodige obstakels en beloningen tegen.

In NISB Straatgolf bevinden zich twee spelmodi: Actief en Passief. Actieve spelers moeten achter hun geslagen bal aanlopen om hem verder te slaan. Zodra je binnen 75 meter van je bal komt kun je weer verder. Bij de Passieve spelmodus kun je ongeacht je afstand van de bal een slag maken. Hoewel de iPhone je slag registreert, moet je alsnog de richting waar je de bal naartoe slaat zelf op een kaart aangeven. Je iPhone lijkt dan ook vooral de slagsnelheid te registreren.

Door in zo weinig mogelijk slagen de bal naar de hole te slaan scoor je beter, maar je verdient ook punten door euro’s op de kaart met je bal te raken. Tik je tegen een paaltje aan, dan ketst de bal weg. Het spel kan alleen gespeeld worden, maar ook met meerdere spelers. Hierbij moet je wel de iPhone steeds aan elkaar doorgeven.

Hoewel het spelconcept van NISB Straatgolf leuk in elkaar steekt, oogt de app erg druk en rommelig. De kaart waar je op speelt is gevuld met gigantische symbolen, waarbij het niet altijd duidelijk is wat ze precies betekenen. Je zult een paar spelletjes moeten spelen voordat je precies snapt wat er van je gevraagd wordt. Daar staat tegenover dat je weinig riskeert door de app te downloaden: hij staat namelijk gratis in de App Store.

Downloaden: NISB Straatgolf (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 oktober 2011, 19:08
Categorie Games
Onderwerpen augmented reality, fitness, golf

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.