Enigmo 4+

Physics Based Puzzler

Pangea Software, Inc.

Ontworpen voor iPhone

    • € 1,99
    • Biedt in‑app aankopen

iPhone-schermafbeeldingen

Beschrijving

* Verkozen tot ‘Beste iPhone Game’ op Apple’s WWDC ’08
* Winnaar van de 2008 Austin GDC Independent Games Festival Showcase!
* "Best Puzzle Game" from appstoreapps.com
* "Best Puzzle Game 2008" from Best App Ever Awards

Enigmo is een 3D-puzzelspel waarin je bewegende vloeistofstromen zodanig moet sturen, dat de druppels hun bestemming bereiken. Water, olie en lava vallen uit druppelaars en stuiteren tegen de muren van de puzzel. Je beweegt en draait verschillende soorten bumpers, glijbanen, versnellers en sponzen om de stroom vallende druppels de goede kant op te sturen. Hoe sneller je alle 50 levels uitspeelt, des te meer bonuspunten je krijgt. De fysica in Enigmo is met recht een lust voor het oog! Dit is één van de meest unieke puzzelspellen ooit.

_______________

Be sure to check out our other awesome games:

Antimatter
Billy Frontier
Bugdom 2
Cro-Mag Rally
Nanosaur 2

Nieuw

Versie 6.2

Now supports up to 120h refresh rates on new iPhone models.

Beoordelingen en recensies

5,0 van 5
1 beoordeling

1 beoordeling

spmwinkel ,

Gespeeld op 23 oktober 2008 (1e generatie iPod Touch met 2.x software update)

Mijn ervaring met de eerste levels van dit spel was dat het best snel vrij moeilijk werd. Ik zag nog niet echt hoe ik goed gebruik kon maken van de materialen en ik heb de oplossingen voor deze levels op internet opgezocht. Op dat moment was het de uitdaging om die correct na te bouwen. Na een paar levels raakte ik echter met de gameplay vertrouwd en nu lukt het soms om zo snel een level te voltooien dat ik bonuspunten krijg. Niet altijd, maar dat stel ik mezelf ook niet tot doel, want regelmatig kost het veel tijd om een bepaald onderdeel te finetunen. Als dat je overkomt is de kans reëel dat de bonus aan je neus voorbij gaat. Maar dat is niet erg, want als je het level maar voltooid kan je doorgaan naar het volgende level.

Er zijn klachten over de controls, en ik begrijp waar die vandaan komen. Als je verschillende objecten dicht bij elkaar plaatst is het soms moeilijk de goede te selecteren en om de onderdelen op elkaar af te stemmen (zodat twee metalen plaatjes goed op elkaar aansluiten als je de richting van vallende druppels wilt veranderen, bijvoorbeeld). Deze momenten komen echter weinig voor, de meeste momenten kan je simpelweg in- en uitzoomen (met hetzelfde gebaar als bij foto's op websites) om een beter beeld van een object of de omgeving te krijgen.
Bij een trampoline zorg ik er bijvoorbeeld vaak voor dat ik net de trampoline zie en het doel waar ik de druppels heen wil leiden. Dan raak ik de trampoline aan zodat het rondje eromheen verschijnt. Je kan dan het rondje groter maken door je vinger van de trampoline af te bewegen. Het is zo makkelijker om je trampoline een klein beetje bij te stellen. Een kleine vingerbeweging draait de trampoline dan immers maar een paar graden, terwijl een vingerbeweging dichtbij de trampoline een veel grovere draaing tot gevolg heeft.
Al met al zijn de controls me erg meegevallen in vergelijking met de reviews die ik op sommige plekken heb gelezen.

Toen ik aan het overwegen was om dit spel te komen speelde de verhouding 50 levels / € 1,59 een rol. Ik ontdekte pas nadat ik het spel gekocht had dat er ook extra level packs te downloaden zijn via het internet! Ik heb deze nog niet gespeeld, maar ik ben blij dat ik niet klaar ben nadat ik de 50 ingebouwde levels heb opgelost.

Enigmo was volgens mij het eerste spel dat ik kocht nadat ik half oktober 2008 mijn 1gen iPod Touch kreeg en de 2.x software update erop had gezet. Ik wilde beginnen met een niet te duur spel dat een goed aantal levels bevatte en een originele gameplay bevatte.
In het begin had ik mijn twijfels omdat ik wat moeite had met de 'learning curve' in de eerste levels. Dit kon ik echter compenseren door op internet te zoeken naar plaatjes met oplossingen voor de levels die volgen op de allereerste levels. Nu is het een spel met fijne uitdagin. Het is aardig lastig, maar omdat er geen strenge limieten zijn (het is niet erg als je de bonus niet haalt) en er meer dan voldoende levels beschikbaar zijn is dit wat mij betreft een zeer goede game. Op dit moment staat Enigmo op de onderste balk met programma´s op mijn iPod Touch, zodat ik het vanaf iedere pagina op kan starten.

Raven[D1] ,

Enigmo

Geweldig spel! Alleen jammer dat het maar 50 levels bevat. Dit is een zeer verslavend spel dat je geld waard is. De besturing is makkelijk.
Kortom, als je eens wat uitdagends wilt spelen, koop dit spel!

Renko85 ,

Leuke game, ook voor in de trein

Het probleem van veel spellen is dat het met beweging werkt, hierdoor is het niet overal speelbaar. Deze game werkt niet met beweging, dus deze game is voor veel situaties geschikt. Het is verder een leuk spel wat tevens uitbreidbaar is (downloadbare levelpacks).

App-privacy

De ontwikkelaar, Pangea Software, Inc., heeft aangegeven dat volgens de toepassing van het privacybeleid van de app gegevens kunnen worden beheerd zoals hieronder staat beschreven. Ga voor meer informatie naar het privacybeleid van de ontwikkelaar.

Er worden geen gegevens verzameld

De ontwikkelaar verzamelt geen gegevens van deze app.

Toepassing van het privacybeleid kan variëren op basis van bijvoorbeeld de functies die je gebruikt of je leeftijd. Lees meer

Ondersteunt

  • Game Center

    Daag vrienden uit en bekijk ranglijsten en achievements.

Meer van deze ontwikkelaar

Air Wings®
Games
Quarters - Free
Amusement
Air Wings Intergalactic
Games
Cro-Mag Rally
Games
Bugdom 2
Games
Jive Turkey Shoot
Games

Suggesties voor jou

Path of Giants
Games
Color Fold: Roll Origami Paper
Games
Edge
Games
Hello Rocket
Games
Toki Tori - GameClub
Games
Celtreos
Games