iOS game-update: Crazy Taxi is Game van de Week, Girls Like Robots en Funky Smugglers

Crazy Taxi is in deze Game Update de game van de week, Funky Smugglers is een swingende app waarin je smokkelaars moet stoppen en in Girls Like Robots gaan we puberaal puzzelen.

GU VR Grooviest Game Ever iPhone iPod touchWelkom in de hoek van knotsgek. Geen conventioneel spelprincipe te bekennen in de laatste iOS game-update van deze week. In de Game van de Week Crazy Taxi breng je onder de chaotische invloed van punkrock passagiers zo wild mogelijk naar hun bestemming. In Girls Like Robots bepaal je de tafelzitting voor nerds, meisjes, robots en… brandende pizza’s. En in Funky Smugglers? Nou ja, daarin ontneem je jaren ’70 discodansende reizigers van hun smokkelwaar. Who needs a gun anyway?

Puberaal puzzelen: Girls Like Robots

GU VR Girls Like Robots puzzelen met personagesMeisjes houden niet van nerds. Meisjes houden wel van robots. Nerds houden ook van robots. En van uithoeken. Dus… kan jij ze allemaal op het bord krijgen? Uitgever Adult Swim Games heeft vaker gekke spelconcepten, maar deze variant op het Amerikaanse highschool-level is wel erg geinig. Girls Like Robots is een kleurrijk getekend spel barstensvol met gekke visuele opsmuk die echt niet nodig is om het spelprincipe leuker te maken – maar het tilt het spel wel naar een hoger plan. Haal je een level, dan gaan de punten naar de Bag of Happy, haal je een set levels, dan zie je het verhaal zelfs ontwikkelen aan de hand van tussenfilmpjes. Die je daarna trouwens weer leiden naar de volgende puzzel waarin je iedereen naast elkaar moet zetten zonder dat iemand er verdrietig van wordt. Er zijn meer dan honderd puzzels in totaal die later verrijkt worden door pizza’s die in de brand vliegen, vis, lieveheersbeestjes en nog veel meer. Het gaat werkelijk nergens over, maar het zou wat. Hebben we het al over de vele grappen gehad? Leuk spel!
Downloaden: Girls Like Robots (€0,79 introductieprijs, universele app)

Funky Smugglers: swingend smokkelaars stoppen

GU VR Funky Smugglers iPhone screenshotAls je het over een goed spelconcept en een leuke uitwerking hebt zeg! Girls Like Robots is niet de enige in de iOS game-update vandaag die hoge ogen gooit met de combinatie. In Funky Smugglers speel je een bewaker bij de controlepoort van een vliegveld en krijg je toevallig net even de gehele jaren zeventig disco-scene over je heen. De naam funky smokkelaars is treffend gekozen: op een pakkende dansbeat swingen de veelal heren door je scanner en moet je in hoog tempo de verdachte voorwerpen die ze bij zich dragen, van ze afpakken. Dat hoeft net niet op het ritme van de muziek, maar je krijgt wel extra punten als je er vroeg bij bent en als je meerdere, gevaarlijke objecten van de smokkelaars wegneemt in één beweging. Je herkent de slechte obstakels heel simpel door hun rode kleur en daardoor is Funky Smugglers beslist meer een snel reflexenspelletje dan een puzzelspel. De Game Center-leaderboards zijn dus ook helemaal op zijn plaats. Leuke variant op het ‘swipe snel maar voorzichtig’ Fruit Ninja-genre.
Downloaden: Funky Smugglers (€0,79, universele app)

Game van de Week: Crazy Taxi

GU-VR-Game-van-de-WeekEen geslaagde highscore-game op de iPhone en iPod touch kan een stuk meer behelzen dan louter zo hoog mogelijk springen of zo ver mogelijk rennen. Dat bewijst het gisteren uitgebrachte Crazy Taxi wel. De zoveelste herziene versie van het spel dat in het begin van dit millennium de speelhallen veroverde, is als een vis in het water op het touchscreen. Je start je carrière als een van de vier taxichauffeurs met verschillende bolides en pikt vervolgens in onnozel weinig tijd, 3, 5 of 10 minuten zoveel mogelijk passagiers op als je kan. En die zet je ook weer af op de door de grote pijl aangegeven eindbestemming hè, vergeet dat niet. In het eerste speltype op ‘onnozel weinig tijd’ krijg je tijd en geld van pijlsnelle en het liefst zo wild mogelijke autoritjes, in de tijdsgedreven varianten bepaalt vooral de berg geld die je met je rijgedrag krijgt, je eindscore. Zo kan je highscores zetten op de verschillende Game Center-leaderboards. Het mooie van Crazy Taxi is, is dat het zich afspeelt in een compacte open wereld met eeuwig zonnige beelden en pompende punkrock waar je meteen door meegesleurd wordt. Of je nou de vier hoofdmodi speelt in de twee op punten afwijkende dezelfde steden, of een van de 16 minigames aanzwengelt. Crazy Taxi is snel, Crazy Taxi is chaotisch, Crazy Taxi is gestoord. Je hoeft het maar even te spelen en je hebt er weer een stoot energie bij.
Downloaden: Crazy Taxi (€3,99, universele app)

De koopjeshoek

Je kan het weekeinde in met deze tijdelijke aanbiedingen op de iPhone en iPod touch:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 oktober 2012, 18:58
Categorie Games
Onderwerpen gvdw, iculture speelt, robot, taxi

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.