iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Spookbeeld: spoken vangen in iPhone-app van gelijknamig boek

Spookbeeld is een gratis iPhone-spel van Nederlandse komaf om de spookverhalen-bundel Spookbeeld te promoten. In de app ga je met de camera van je iPhone of iPod touch op zoek naar spoken die je moet aantikken.

Spookbeeld header iPhoneHet boek Spookbeeld bestaat uit twaalf verhalen van twaalf kinderen, die allemaal iets met spoken of iets anders engs te maken hebben. In het titelverhaal downloadt het meisje Sanne voor de grap een app waarmee je spoken kan scannen in de omgeving. Niks aan de hand natuurlijk, totdat de applicatie opeens aanslaat… op het schoolfeest. Er was vermoedelijk geen betere manier om de promotie van de verhalenbundel kracht bij te zetten dan een iPhone-app waarin je op jacht gaat naar spoken in de omgeving.

Spookbeeld in praktijk door zoekerHet spelletje van Spookbeeld hebben we eigenlijk al tientallen keren eerder gezien, zoals eerder deze week nog in de app Doctor Who: Cleric Wars (App Store-link). De camera gaat aan en in het midden prijkt een groot vizier. De geluiden verraden al wat je moet doen: om je heen kijken met de iPhone-camera en de spoken aantikken voordat ze jou grijpen. Een leuk idee… met een wat mindere uitwerking zoals zo vaak bij dergelijke augmented reality-spelletjes. Hier zien de spoken er slechts uit als blauwe vlekjes. Zo beklemmend is het niet.

In de app lees je wel een veel spannender verhaal uit Spookbeeld, en kan je natuurlijk doorverwezen worden naar een website waarop je terecht kan voor meer informatie over het boek. Daar kom je toch op uit als je de andere spookverhalen van auteur Christien Boomsma wil lezen. De app is wel een mooi toetje voor de Kinderboekenweek die net afgelopen is.

Downloaden: Spookbeeld (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 oktober 2012, 21:15
Categorieën Boeken, Games, Kinderen, Nederlandse apps
Onderwerpen boeken, nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.