iOS game-update: Breach & Clear is Game van de Week, Angry Birds-sync en Colossatron

Breach & Clear is een tactische simulatie van Tom Clancy-niveau en de maker van Fruit Ninja heeft het doek getrokken van een bijzonder spel.

GU VR Colossatron iOSWe go out with a bang! Opdat je niet zomaar het weekeinde ingaat zonder wat nieuwe iPhone-games te zien, gooien we er maar even twee games tegenaan die het letterlijk moeten hebben van hun BANG en hun KNAL en hun POEF. Jetpack Joyride en Fruit Ninja-ontwikkelaar Halfbrick heeft het doek getrokken van hun nieuwe game Colossatron, en de tactische thriller Breach & Clear is Game van de Week.

De volgende game van Halfbrick: Colossatron

Rampenfilms zijn om een goede reden vrijwel uitgestorven in de bioscopen, en ook in spelvorm zijn ze niet echt van alledag. Maar dat kan wel eens veranderen: het invloedrijke Halfbrick Studios staat op het punt er een uit te brengen. De ontwikkelaar achter Fruit Ninja en Jetpack Joyride heeft vandaag het doek getrokken van Colossatron, de game die ze eerder deze week al doorscheen met een teaser. Het is een rampengame: een grote mechanische slang is neergekomen in een of andere wereldstad en dreigt alles en iedereen te verpletteren en aan gort te schieten. Het leger zet alsmaar grotere materialen in, en het is jouw taak daar zo lang mogelijk tegen bestand te zijn. Maar… je bestuurt de slang zelf niet! Nope, het is geen veredelde Snake met een zwaar aangezet thema. Jij hebt de controle over de samenstelling van de kleuren en onderdelen van de slang. Die kan je uitbouwen, rangschikken en voorzien van verdedigingsmechanismes op het leger mee van je af te houden. Het spel kan als het ware zelfs een soort match-3 op een bewegende slang zijn – maar daar durven we de hand nog niet voor in Colossatron’s vuur te steken. Wordt vervolgd…

Angry Birds synchroniseert tussen iOS en Android

Angry Birds account uitwisselenOntwikkelaar Rovio Mobile van de weergaloos succesvolle Angry Birds-serie kondigde al synchronisatie tussen de iPhone- en iPad-versie van het spel aan toen iCloud nog geen standaardonderdeel vormde van iOS, en het is nog niet zolang geleden dat dezelfde ontwikkelaar ook integratie tussen verschillende systemen aankondigde. Dat moment is inmiddels hier, alleen hebben we er niet zoveel van gemerkt. Vandaag maakte Rovio bekend dat de iOS-versie en Android-versie van de originele Angry Birds informatie over je spelvoortgang met elkaar kunnen uitwisselen. Dat is mogelijk via de Accounts-functie van de applicatie die nu werkt. De synchronisatie geldt vooralsnog alleen voor de originele Angry Birds-game en het freemiumspelletje The Croods, maar je kan er donder op zeggen dat de andere versies snel zullen volgen: zo’n beetje alle apps in de reeks kregen onlangs namelijk nog een kleine update waar de functionaliteit wel eens in verscholen zou kunnen liggen.
Downloaden: Angry Birds (€0,89, iPhone, iOS 4.3+)

Game van de Week: Breach & Clear

Game van de WeekAls een ondervertegenwoordigd spelgenre wordt aangedaan door een totaal nieuwe game, mogen de wenkbrauwen worden gefronst. Maar als een ondervertegenwoordigd spelgenre wordt aangedaan door een dijk van een nieuwe game, dan mogen ook andere oren gespitst. Breach & Clear is een tactische simulatie voor iPhone en iPad, waarin je een groep speciale eenheden door gebouwen en omgevingen loodst waarin ze te maken krijgen met gijzelingen, valstrikken en verhitte situaties. Als speler heb je nogal een vinger in de pap over beslissingen die worden gemaakt. Niet alleen dirigeer je de eenheden naar andere plekken, maak je onderling afspraken en voer je commando’s door die ze opvolgen; je bepaalt ook de uitrusting van je team en met welke wapens je strijders op pad gaan. Uiteindelijk is voor de spelvoortgang niks belangrijker dan de keuzes die je zelf tijdens het spelen maakt, en zo hoort het natuurlijk. Welke posities neem je in? Hoe flankeer je de vijand? Hoe bescherm je je teamgenoot in de rug? Hoe bestrijk je zoveel mogelijk richtlijnen als er spervuur nodig is? Breach & Clear leunt niet heel zwaar op een verhaal en schotelt het liefst zoveel mogelijk missies voor met complexe interieurs van gebouwen die je van elke kant kan benaderen. Nu zijn dat er nog 15, maar ontwikkelaar Gun. belooft de game uit te bouwen met meer missies, meer wapens en jawel: een online multiplayer modus waarin je het opneemt tegen een andere speler. Fire in the hole!
Downloaden: Breach & Clear (€1,79 ter introductie, daarna €3,59, universeel, iPhone 4+, iPod touch 5th gen, iPad 2+, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2013, 20:15
Categorie Games
Onderwerpen angry birds, fruit ninja, gvdw, halfbrick, iculture speelt, rovio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.