Isometric voor iPhone en iPad: geometrische kunstwerken bouwen

In Isometric voor iPhone en iPad bouw je geometrische kunstwerken met ruitvormen die je kunt delen via Facebook, Twitter en Instagram.
Richard Borgman - · Laatst bijgewerkt:

Isometric logoEen beetje creatief met kleuren en vormen te werk gaan is geen probleem op een iDevice: met een app als Sketchbook Pro kun je schitterende tekeningen maken, ook al kun je nog geen rechte lijn trekken met een potlood. Isometric tapt uit een heel ander vaatje dan de apps met virtuele penselen, verf en kwasten. In Isometric creëer je allerlei geometrische vormen en bouw je aan een abstract kunstwerk. Dat doe je eigenlijk met maar één ruitvorm die je roteert en een kleur geeft. Inmiddels heeft de app al een update gekregen, die het makkelijker maakt om tekeningen te kopiëren en je creatie laat delen via Instagram.

Je kunstwerk begint met het toevoegen van een vorm door het scherm aan te raken. Tik nog een tweede en derde keer, roteer de onderdelen en je hebt het raamwerk van een kubus. Daarna geef je elke zijde een kleur. Vooral de handige interface valt meteen op. Door een vormpje lang aan te raken verdwijnt hij, door hem kort aan te tikken draait hij 90 graden. Heb je een fout gemaakt, dan houd je twee vingers op het scherm en kijk je hoe alles terugloopt tot het juiste moment om het terugdraaien weer stop te zetten. Vanaf dat moment is het eigenlijk aan jou hoe je de ruiten, die samen een kubus vormen, wilt gebruiken om een afbeelding te maken. De tekening kun je ook vergroten, verkleinen en roteren.

Naast je zojuist getekende kubus heeft de app twee voorbeelden om je alvast wat ideeën te geven wat je met de vormen kunt doen. Het is vooral spelen met een mix tussen tweedimensionale en driedimensionale afbeeldingen. Zoals een van de voorbeelden laat zien, zijn ook ‘onmogelijke’ vormen nodig die we bijvoorbeeld kennen van de Nederlandse kunstenaar MC Escher. Wil je een tekening dupliceren, dan hou je je vinger wat langer op de plusknop. Deze functie is in de app verwerkt na de update.

Isometric slaat op in iCloud en kan delen via Facebook, Twitter en na de update Instagram. Openen is in nog veel meer apps mogelijk, zoals Dropbox, Google Drive of de foto-app Over. Voordat je een afbeelding deelt kun je nog visuele keuzes maken, zoals een lijnenafdruk van je tekening of een patroon van de afbeelding. De geëxporteerde afbeelding heeft een afmeting van 2048 bij 2048 pixels. Isometric is momenteel voor €1,79 beschikbaar in de App Store, wat volgens de ontwikkelaar een introductieprijs is. Via een in-app aankoop kun je de optie aanschaffen om je kunstwerk als een vectorbestand in de SVG-indeling te exporteren.

Downloaden: Isometric (€1,79, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2013, 22:22
Categorie Productiviteit
Onderwerp tekenen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.