iOS game-update: bordspel Le Havre goedkoop, Tread of the Dead, Time Trap en koopjes

Het bordspel Le Havre is goedkoop te downloaden op de iPhone, iPod touch en iPad en dat betekent dat je voor bijna nop havenmeester kan worden ten koste van maximaal vier offline- of online-spelende vrienden.

GU DI Le Havre iPhone iPod touch headerTrekken we het boetekleed aan? Nou nee, dat ook niet – maar we willen je best gelijk geven als je stelt dat we het bordspel Le Havre eerder al hadden moet oppikken in de iOS game-update. Oh, je kent het helemaal niet? Nou, het is een van ‘s werelds heetste bordspellen van het moment en het is vandaag voor bijna niks te downloaden, net zoals andere bordspellen die we in de koopjeshoek onderbrengen. Ook: een wel erg korte hidden objects-game en zombiebowlen.

Le Havre: bejubeld bordspel voor weinig

GU DI Le Havre iPhone iPod touchHet komt met de koopjeshoek niet zo vaak meer voor dat we een afgeprijsde game vol in de spotlight zetten in de iOS game-update, maar voor Le Havre maken we graag een uitzondering. We zijn het bordspel bij zijn verschijning pardoes vergeten op te pikken en dat bleek een slippertje. Het staat namelijk fier zevende in de lijst met beste bordspellen aller tijden op BoardGameGeek, de IMDb onder de analoge spellen. In het spel bouw je een havenemporium op door je suf te kopen aan gebouwen (investeringen die voordeel opleveren) en schepen (de moneymakers). Een makkelijk uitgangspunt, maar er komt heel wat denkwerk bij Le Havre kijken omdat je alles grondig moet overwegen. Hoe verkrijg je de volgende beurt meer grondstoffen, hoe spendeer je geld het best, hoe betaal je volgende ronde je ingehuurde personeel? Le Havre is een micromanagementspel waarin je niet heel direct in de vijver van de tegenstanders vist, maar waarin je ze wel dwars kan zitten met je visie en kopen die daarop zijn gebaseerd. Het strategische werkje laat zich beroeren met maximaal vijf spelers die de iPhone, iPod touch of iPad aan elkaar doorgeven, door één speler tegen maximaal vier computers of beurtelings online via Game Center. Daarbij krijg je een pushbericht als je aan de beurt bent. En je bent aan de beurt als bordspelliefhebber: dit is hét moment om Le Havre te kopen.
Downloaden: Le Havre (€0,79, was €3,99, universele app)

Een waarschuwing: Time Trap

GU DI Time Trap HdO iPhone iPod touchHet hidden objects-genre staat nou niet bekend om zijn overmaat aan kwaliteitsproducten. De meeste spellen waarin je objecten zoekt en drukt omdat het spel zegt dat je ze moet zoeken en drukken, zijn gemaakt door ontwikkelaars die meerdere games in dit genre per maand uitbrengen. Ze veranderen de tekeningen, verzinnen een ander intro (in plaats van een telefoontje krijg je weer eens een brief waardoor je op avontuur gaat) en daar is alweer het volgende excuus voor geestdodend objecten rapen, gevangen in een mooie sfeer. Time Trap HdO is afkomstig van Crisp App, dat het wat rustiger aandoet met het uitbrengen van hidden object-games. Helaas doen ze het ook wat rustiger met het ontwikkelen van zo’n spel. Hoewel Time Trap je in de App Store verleidt met mooie schetsen waarin je de objecten mag verzamelen en de game je ook nog wel weet mee te nemen in de industriële en duistere sfeer die het neerzet, is het spel geenszins een aanrader. Daar is het spel veel en véél te kort voor. Na een handvol puzzels (waarbij je nog hoopt dat de uitdaging later in het spel wel komt) en evenzoveel schetsen waarin je objecten zoekt en vindt, is Time Trap alweer voorbij en mag je opnieuw beginnen. Het blijkt nog een vertrouwde truc van de ontwikkelaar ook: voorganger Zombie Attack – Hidden Objects gaat ook gebukt onder de kritiek van de belachelijke lengte. Laat het een waarschuwing zijn: Time Trap is, de titel zegt het al, een valstrik.
Er is geen trailer beschikbaar van Time Trap
Downloaden: Time Trap (€1,59, universele app)

GU DI Time Trap screenshot groot

Trailer van de Dag: Tread of the Dead

GU DI Tread of the Dead iPhone iPod touchBowlen met wapens en zombies, dat is wel een accurate beschrijving van zombiegame 31.765 3/4 op de iPhone en iPod touch. Een spel dat allerminst overdondert op visueel gebied met gortdroge pixels en saaie, zakelijke kleuren. En nog minder op het vlak van audio, met enerzijds een gebrek aan geluidseffecten en anderzijds een overkill aan de suffe, monotone geluiden die er wel zijn. Toch is Tread of the Dead Trailer van de Dag (niet in de laatste plaats omdat Le Havre al even uit is), want het spelletje is leuker dan je denkt. Zie je: in honderd verschillende levels krijg je beschikking over steeds meer wapens om horden op je af struinende zombies te doden. Met een druk op het scherm zet je een worp in, waarna je het wapen op de doelwitten af stuurt door de iPhone te kantelen. Net als in Angry Birds heb je een aantal (verschillende ) wapens waarmee je de klus moet klaren en de zombies uit moet roeien, en als je niet goed kantelt of de wapens niet optimaal benut, mag je nog eens aan de bak. Het zombiebowlen mag er dan wel verschrikkelijk saai uitzien, het is verrassend leuker om te doen.
Downloaden: Tread of the Dead (€0,79, universele app)
Downloaden: Tread of the Dead Lite (gratis, probeerversie)

De koopjeshoek

Naast Le Havre zijn nog een paard bordspellen vandaag el cheapo. Dit zijn wat ons betreft de kloekste aanbiedingen:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 augustus 2012, 20:49
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.