EatMyDirt!: maak racetracks op Google Maps en daag vrienden uit

EatMyDirt is een nieuwe iPhone-app waarop je tracks kan uitzetten op Google Maps waarna je vrienden kan uitdagen om ze per motor, fiets, auto, boot, zeilboot, vliegtuig of lopend sneller dan jij te volbrengen.

EatMyDirt iPhone iPod touch races uitzettenEatMyDirt is een nieuwe app voor de iPhone die je in beweging wil krijgen met een competitie-element. Met de applicatie kan iedereen op Google Maps een race aanmaken met verschillende checkpoints. Als je hem zelf de eerste keer hebt geracet, kan je de track delen en kunnen vrienden en onbekenden je tijd erop proberen te kloppen. Je geeft zelf aan hoe anderen de track moeten voltooien: rennend, fietsend, met de auto, de boot, motor, kanoënd, skiënd, met de zeilboot en zelfs per vliegtuig.

EatMyDirt track racenDaarmee gaat EatMyDirt een stap verder dan apps waarin je vooral fit moet worden en je races kan delen en vergelijken, zoals RunKeeper en Endomondo Sports Tracker. In EatMyDirt voert het racen zelf de hoofdmoot en je moet maar kijken of je er fit van wilt worden, of dat je er liever gemotoriseerd mee over een bochtig landweggetje scheurt.

Als je geen inspiratie hebt tot het maken van een track, kan je in de app alvast zonder in te loggen met een Facebook-account, bekijken wat de app zoal aan tracks biedt. Er zijn met name hardloop- en fietstracks al gemaakt in Nederland, begeleid door een recordtijd die van EatMyDirt zelf afkomstig is.

EatMyDirt track editorEr zijn oefentracks en andere races, maar je kan ze allemaal voltooien en kloppen om in aanmerking te komen voor punten die je hogerop de ranglijst helpen. Die vorm van je score terugzien is een leuke stok achter de deur om meer te racen, maar het leukste facet is natuurlijk je eigen vrienden uitdagen.

Elke gebruiker mag drie eigen tracks aanmaken die vervolgens in de applicatie voor iedereen zichtbaar zijn, en die je ook kan posten op je Facebook om bekend te maken onder je vrienden. Een track maken is simpel: je scrollt over de hybride-weergave van Google Maps en als je de plus rechtsboven indrukt op de plek waar het kruisje in beeld staat, voeg je een checkpoint toe. Het eerste punt wordt automatisch het startpunt, het laatste de finish en daartussenin wordt alles geteld. Aan het einde zie je hoe lang je traject is geworden en geef je aan met welk vervoersmiddel de race moet worden voltooid. Daarna zet je zelf de eerste tijd neer en wordt de track publiekelijk.

Met de Nearby-functie zie je welke uitdagingen in de buurt zijn, met de kilometerafstand dat je ervan verwijderd bent, meteen in beeld. Je ziet de route op de kaart en met de Start-knop en het Go-signaal van de app, kan je beginnen met racen en zie je je huidige locatie op de track in beeld. De locatiefunctie bepaalt wanneer je gefinisht bent – en om je een extra motivatie te geven, kan je zelfs de ghost van de uitdager aanzetten zodat je je positie ten opzichte van hem of haar ziet. EatMyDirt is een simpel te begrijpen en leuk opgezette applicatie. Omdat alle vervoerstypen worden ondersteund, kan het wel eens een groot succes worden.

Een soortgelijke app is Strava, waar je King Of the Mountain (KOM) of Queen Of the Mountain (QOM) kunt worden door zo snel mogelijk een bekend parcours af te leggen, bijvoorbeeld het beklimmen van de Mont Ventoux. De Nederlandse wielrenner Laurens ten Dam is KOM van diverse trajecten in de Tour de France.

Downloaden: EatMyDirt! (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 augustus 2012, 22:05
Categorie Lifestyle
Onderwerpen racegame, runkeeper

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.