iOS game-update: Angry Birds Toons, Backflip Madness en puzzelspel Eighty-Eight

Angry Birds Toons heet de officiële tekenfilmserie van de Angry Birds en komt in maart voor het eerst. Ondertussen verslavend: Backflip Madness.

GU WO Backflip Madness shotHet is dus echt waar: er komt een aniamtieserie van Angry Birds Toons en de eerste aflevering van de tekenfilm laat zich al in het weekeinde van 16 op 17 maart zien. Oh, je leest de iOS game-update om de games? Eighty-Eight is een fascinerend puzzelspelletje in de zin dat we het nog even niet onder de knie krijgen en dan is er Backflip Madness. Niemand die ooit zei dat de leukste spelletjes er prachtig hoeven uit te zien.

Angry Birds Toons: de beelden

De telenfilmserie van Angry Birds was geen grap, het is bittere ernst! De boze snavels krijgen daadwerkelijk hun eigen televisieshow met Angry Birds Toons. Volgende maand, in het weekeinde van 16 en 17 maart gaat de première in van de serie waarvan nog niet bekend is hoe lang de afleveringen zullen zijn. De tekenfilm wordt modern, vlot en vrolijk, is wel duidelijk na het zien van de eerste trailer die is vrijgegeven. Als je grootste Angry Birds-fan bent en nu wanhopig op zoek bent naar enige vorm van vermaak tot die tijd, kan je misschien uit de voeten met de update die Bad Piggies net heeft gehad. En ondertussen maar wachten om erachter te komen wat de achterliggende strijd is tussen de varkens en vogels.

Eighty-Eight: cijferrijk puzzelspel

GU WO Eighty-Eight puzzelspelWe gooien het slechte nieuws er meteen maar uit: Eighty-Eight is niet geoptimaliseerd voor het scherm van de iPhone 5 en laatste generatie iPod touch. Best een bummer. Maar het maakt het spel niet meteen saai. Eighty-Eight is een puzzelspel waarin je cijferblokken naar beneden gooit en moet verwijderen uit het veld voordat het veld ermee volloopt. Je verwijdert een blokje met cijferwaarde door het aantal blokken ernaast. Staat er een zes in het veld, dan verdwijnt ie als er zes items in dezelfde rij of kolom staan. Meer mag niet. Daarnaast zijn er grijze blokken die vallen die ruimte geven aan andere cijfers, maar die een cijfer krijgen zodra ze zijn omgegooid door een cijfer ernaast. Een teveel aan grijze blokken kan je opruimen met bommen die je sporadisch krijgt, waarmee het de bedoeling is dat je grote combo’s maakt omdat je van tevoren de cijferstapel al hebt neergezet. Dat is althans de bedoeling van ontwikkelaar Premiere Liaison, als we de trailer bekijken, de omschrijving in de App Store lezen en de tutorial in de game doornemen. Maar de praktijk is bij ons vooralsnog anders: in beide speltypes krijgen we Eighty-Eight maar niet onder de knie tijdens het testen. Het is moeilijk te bevatten welke blokken onder welke omstandigheden verdwijnen, zeker omdat het in de breedte en hoogte telt. En als er dan eens een leuke combo is, vragen we ons af waarom. Eighty-Eight is niet meteen saai. Het is zelfs prikkelend – maar dan omdat we er niet bij kunnen hoe het spel nou echt gespeeld moet worden.
Downloaden: Eighty-Eight (€0,89 ter introductie, iPhone, iOS 4.3+)

Trailer van de Dag: Backflip Madness

GU WO Backflip Madness screenshotHet is, om het even vriendelijk uit te drukken, niet het fraaiste spelletje dat we ooit gezien hebben in de App Store. Backflip Madness combineert simpele 3D-objecten met een platte achtergrond en hoofdpersoon. Als het visueel al iets heeft, is het hooguit een gunfactor. Het ziet er ludiek uit, niet fraai. Zodra je het spel begint te spelen, maakt het echter geen snars meer uit. Het doel van Backflip Madness is zoveel mogelijk fraaie sprongen te maken om verder te mogen gaan met de volgende mooie sprong, en dat kan in verschillende omgevingen waarin de objecten je afsprong kunnen benadelen en juist kunnen dat ene cruciale tikje extra mee kunnen geven. Het spel lijkt een beetje op oudere spelletjes waarin je steeds mooiere duiksprongen moest maken, maar dan met enkel alleen backflips ditmaal en een stuk wildere omgevingen dan een zwembad. Het spel is dankzij verschillende springknoppen en de vereiste timing niet heel makkelijk, en dat is juist de kracht ervan. Je wéét dat je die ene sprong kan maken – je kwam immers al zó dicht in de buurt! Een verdraaid verslavend spel.
Downloaden: Backflip Madness (€0,89, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 februari 2013, 19:30
Categorie Games
Onderwerpen angry birds, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.