Find My Friends iOS 5-app voor iPhone nu te downloaden

De officiële Apple-applicatie Find my Friends is nu voor de iPhone te downloaden. De app vereist iOS 5 en iCloud en geeft je de mogelijkheid te zien waar vrienden en familie zijn.

find-my-friendsDe nieuwe officiële Apple-app Find my Friends is nu voor de iPhone en iPad uitgekomen. Het is de eerste iOS 5-functionaliteit die in de App Store te vinden is. Je kan de applicatie echter nog niet installeren zonder iOS 5 of iCloud-account. Met Find my Friends kunnen de locaties van vrienden, familieleden en kennissen onderling met elkaar gedeeld worden tussen iedereen die de applicatie heeft.

Vrienden worden als roze stipjes op een Google Maps-kaart weergeven. Vervolgens is het mogelijk om te zien waar je eigen blauwe stip is, zodat je bijvoorbeeld naar elkaar toe kunt lopen. Er zijn verschillende manieren om de app te gebruiken: Scott Forstall zei tijdens de ‘Let’s Talk iPhone’-presentatie bijvoorbeeld de app te willen gebruiken om te zien of zijn zoontje op school is aangekomen.

find my friends ios 5De nieuwe app is geïntegreerd met zowel de Contactpersonen-app als Kaarten (Google Maps). Wel moet je iOS 5 installeren om er gebruik van te maken. Je kan ervoor kiezen je locatie permanent te delen of slechts tijdelijk. Ook kan je de locaties van anderen bekijken, zonder dat je zelf je locatie deelt. Als je wilt, kan je ook vriendverzoeken uitschakelen.

iOS 5 verschijnt later vandaag en is te installeren op de iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, de derde generatie en vierde generatie iPod Touch en de iPad 1 en iPad 2.

Downloaden: Find My Friends (gratis)

Zojuist is ook de AirPort-app vrijgegeven. Hier komt zo nog een ander artikel over.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 oktober 2011, 15:56
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen ios 5, zoek mijn vrienden

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.