Hipstamatic werkt aan D-Series: 24 foto’s maken, dan pas bekijken

Ouderwets pas je foto's kunnen zien nadat het rolletje vol is, dat is het idee achter Hipstamatic D-Series. Je kan de gemaakte foto's niet eerder bekijken dan dat je 24 foto's hebt gemaakt.

Hipstamatic D-Series aankondigingDe enorme populariteit van de fotografie-app Hipstamatic op de iPhone, bewijst al enige tijd dat analoge camera’s voor veel mensen een soort romantiek hebben. De applicatie, waarin je zelf ‘handmatig’ de effecten en lenzen moet verwisselen en het beeld bekijkt door een klein kijkgaatje, krijgt binnenkort een nieuwe variant. Hipstamatic D-Series zal het oude idee herstellen dat je eerst 24 foto’s moet schieten voordat een rol vol is. Pas daarna kan je zien of de foto’s gelukt zijn.

Hipstamatic D-Series wordt een gratis applicatie met betaalde pakketten kleurenfilters, laten de bedenkers Lucas Buick en Ryan Dorshorst van ontwikkelaar Synthetic weten aan Pocket-lint.com. Zij probeerden met Hipstamatic al de romantiek van oude, analoge camera’s te vangen in een applicatie en voeren het nu dus nog veel verder door in een nieuwe applicatie. In D-Series moet je 24 foto’s schieten om een rolletje vol te krijgen en daarvoor mag je de eerder gemaakte foto’s op dat rolletje echt niet zien. De heren beogen het effect dat je helemaal verrast bent door je foto’s als je het uiteindelijke rolletje ziet.

Standaard zal Hipstamatic D-Series voorzien zijn van één lens. De toch wel bijzondere applicatie moet voor het einde van deze maand het levenslicht zien. Toch is het dan niet de eerste app voor de iPhone met dit principe. De app Lomora voerde het concept van werken met rolletjes zelfs zo ver door, dat je na elk vol rolletje opnieuw in-app een rolletje moest kopen. Na een gigantische lading 1-sterren reviews heeft de ontwikkelaar de app uit de App Store gehaald en vervangen door Lomora 2, die het principe op de schop gooide.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 oktober 2011, 15:15
Categorie Fotografie en video
Onderwerp hipstamatic

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.