AirPort Utility van Apple in App Store verschenen

Apple heeft de app AirPort Utility in de App Store uitgebracht. Hiermee stel je je AirPort-netwerk of Time Capsule in met je iPhone, iPad of iPod Touch.

AirPort UtilityApple heeft zojuist de app AirPort Utility in de App Store geplaatst. Deze app maakt deel uit van Apple’s PC Free-initiatief, waarmee ze configuratie en installatie via desktop-computers overbodig willen maken. AirPort Utility is een app waarmee bezitters van Apple’s AirPort-router deze kunnen instellen. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld een Time Capsule te configureren.

Met AirPort Utility beheer je je AirPort-netwerk en de daaraan gekoppelde AirPort Extreme of Time Capsules vanaf je iPhone, iPad of iPod Touch. Je kunt instellingen aanpassen of het apparaat configureren als je deze net uit de verpakking hebt gehaald. Dit laatste moest eerder via een Mac. Ook is het mogelijk om een visueel voorbeeld te krijgen van hoe je netwerk op het moment in elkaar hangt. Is er iets mis met je netwerk, dan laat AirPort Utility zien wat voor foutmeldingen je AirPort geeft.
Voor AirPort Utility is iOS 5 nodig.

Downloaden: AirPort Utility (gratis, vanaf iOS 5, universeel)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 oktober 2011, 16:08
Categorie Diensten
Onderwerpen airport, router

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.