iOnRoad: zie hoe dichtbij de auto voor je rijdt met augmented reality #CES2012

De iPhone-app iOnRoad zal het mogelijk maken om te zien hoe dichtbij het verkeer voor je precies rijdt. Zit je te dicht op elkaar, dan krijg je een waarschuwingsgeluid en -bericht dat je vertelt over de gevaren.

iOnRoadDe iPhone-app iOnRoad moet het mogelijk maken om te zien hoeveel afstand er tussen auto’s zit, om je vervolgens te waarschuwen wanneer je te dicht op elkaar rijdt. Op deze manier hoopt de app ongelukken te voorkomen. iOnRoad kwam oktober 2011 uit voor Android, maar zal volgens AppShopper binnenkort ook voor de iPhone verschijnen.

Door je iPhone op de voorruit van je auto te richten herkent hij de weg en de auto’s die voor je rijden. Aan de hand van een aantal algoritmes kan iOnRoad zien hoe dicht op elkaar jij en de auto’s voor je precies rijden. Zit je te dichtbij, dan waarschuwt de app je door te vertellen hoe snel een ongeluk precies zou gebeuren. Er wordt ook een geluidssignaal afgegeven, zodat je niet constant op je iPhone hoeft te letten.

Ontvang je tijdens het autorijden een sms-bericht, dan is het mogelijk om iOnRoad deze voor te laten lezen. Deze functie lijkt vooral handig voor iPhone-bezitters zonder een iPhone 4S, waarbij Siri iets soortgelijks kan doen. Wij vermoeden alleen dat de app enkel Engelse berichten kan voorlezen.

Ontwikkelaar Picitup zegt de app binnen een paar weken bij Apple in te dienen, waarna hij universeel voor de iPhone en iPad zal verschijnen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 januari 2012, 9:49
Categorie Navigatie
Onderwerpen augmented reality, ces2012

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.