CadRemote: gebruik je iPhone als muis voor CAD-tekenprogramma’s

De iPhone-applicatie CadRemote van Maide Inc laat je gratis de iPhone of iPod touch als muis voor een CAD-tekenprogramma op de computer of Mac gebruiken. Je kan inzoomen, roteren, orbit en pan gebruiken met de app.

CadRemote iPhone iPod touch muis voor autocadMuizen die speciaal zijn gemaakt voor CAD-tekenprogramma’s op de computer, kosten al snel tientallen tot honderden euro’s. Met een nieuwe iPhone-applicatie is er nu een veel goedkopere oplossing. CadRemote is een gratis app voor de iPhone die het touchscreen en de kantelbewegingen van de telefoon benut om de tekeningen op het computerscherm te bedienen. Zo kan je roteren, zoomen en pannen (over een afbeelding bewegen).

Om CadRemote te gebruiken, heb je een gratis programma voor de pc of Mac nodig dat je kan downloaden vanaf de website van ontwikkelaar Maide Inc. Die verbindt je iPhone of iPod touch in hetzelfde WiFi-netwerk met je computer. Daarna kan je de app als muis voor je tekenprogramma, zoals AutoCad, gebruiken.

Door een vinger op het scherm te houden en de iPhone te kantelen, kan je orbit-bewegingen maken. Door over het beeld te swipen, pan je en met je vinger langs de rechter zijkant, kan je in- en uitzoomen. Verder staan aan de onderkant hotkeys voor het activeren van de cursor, verbinden, hulp, renderen en maximaal uitzoomen.

Downloaden: CadRemote (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 januari 2012, 20:55
Categorie Productiviteit
Onderwerpen AutoCAD, remote, tekenen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.