ING Direct laat klanten iPhone-betalingen via Bump doen

ING DIrect heeft een nieuwe functie: betalen door te bumpen. De Amerikaanse tak van ING loopt daarmee voorop in de financiële wereld.

ing direct bumpDe Nederlandse ING-applicatie heeft niet zo’n goede naam, maar buiten Nederland zijn ze al een stuk verder. ING Direct, de internationale tak van de ING, biedt klanten nu de mogelijkheid om betalingen te doen via Bump. Door twee iPhones tegen elkaar te laten botsen kunt je geld overmaken. Je hebt geen rekeningnummer nodig. De nieuwe functie zit in een update van de ING Direct iPhone-app, waarbij een koppeling is gemaakt met Bump. Met deze iPhone-app kun je adresgegevens, foto’s, muziek en andere gegevens met elkaar uitwisselen.

Tegelijk is ING Direct echter bezig met een andere technologie, waarbij ook nabijheid een belangrijke rol speelt: Near Field Communication (NCF). Misschien zal er ooit een NFC-chip in de iPhone aanwezig zijn om betalingen te doen. Momenteel experimenteert de Rabobank er al mee, door stickers op telefoons te plakken.

Voor Bump heb je geen nieuwe technologie nodig; je kunt nu al oplossingen op de markt brengen waarmee je door te ‘botsen’ geld kunt overmaken. Zodra een ‘bump’ wordt herkend gaat er een signaal naar de online servers van Bump. Daarbij wordt gekeken of er op dezelfde plaats en op hetzelfde tijdstip een andere Bump-gebruiker hetzelfde signaal doorgeeft. Blijken er een match te zijn, dan wordt de informatie tussen de telefoons uitgewisseld.

Bij ING moet je nog wel inloggen met je beveiligde account om geld over te maken of te ontvangen. Dit scheelt een extra stap, want normaal moet je in zo’n geval ook nog rekeningnummers uitwisselen. Klanten moeten wel een ING Electronic Orange-account hebben. In de toekomst kunnen ING Direct-klanten ook betalingen doen naar klanten van andere banken.

Wil je nu al snel geld overmaken met je iPhone, dan heb je in Nederland twee opties: Rabo Bankieren (gratis) en PayPal (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 mei 2011, 17:43
Categorie Financiën
Onderwerpen betalen, financieel, mobiel bankieren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.