Zen Viewer HD is een zeer complete iPad-bestandsmanager

Zen Viewer HD is momenteel in de aanbieding. Je betaal 79 cent in plaats van 2,39 euro. Met deze fileviewer voor de iPad kun je door allerlei bestanden bladeren, bestanden delen, bookmarks plaatsen en documenten lezen.

zen viewer hdZen Viewer HD is een app met meerdere functies. Het is een fileviewer waarmee je bestanden kunt beheren, het is een audiorecorder waarmee je geluidsopnames maakt en het is tegelijk een viewer voor boeken, documenten, PDF-bestanden, stripboeken, gebruikershandleidingen en dergelijke. Je kunt er ook video’s en fotocollecties mee bekijken. Al die functies kosten dit weekend maar heel weinig: de app is afgeprijsd van €2,39 naar €0,79.

De app leest bijna elk bestand, speelt bijna elk mediabestand af en je kunt ook nog geluid opnemen. Niet echt een minimalistische zen-ervaring dus, maar eerder een bonte mix van functies waar voor iedereen wel iets bij zit. Je kunt bestanden ordenen, hernoemen, comprimeren en voorzien van een wachtwoord, die voor losse bestanden of voor complete mappen kan gelden. Met drag and drop verplaats je bestanden naar een andere kolom. Ook functies als AirPlay worden ondersteund. Bij het openen van bestanden krijg je een ‘Open in’-dialoog zoals je ook op de desktop gewend bent en waarbij je zelf kunt kiezen welke app je wilt gebruiken. Een koppeling met Dropbox, MobileMe iDisk en Google Docs is ook mogelijk.

zen viewer ipad

Zen Viewer HD ondersteunt 19 bestandsformaten: PDF, ePub, RTF, TXT, CSV, DOC, DOCX, XLS, XLSX, PPT, PPTX, Pages, Numbers, Keynote, VCF, HTML, XML, CBR en CBZ. Daarnaast ondersteunt de app 10 afbeeldingsformaten, van JPEG en BMP tot NEF (RAW) en TIF. Zes audioformaten en vier videoformaten worden ondersteund, waaronder MP3, WAV en MOV. Als je hier nog niet genoeg aan hebt, is het leuk om te weten dat je in de app ook nog allerlei gratis en betaalde thema’s hebt om Zen Viewer HD een compleet ander uiterlijk te geven.

Downloaden: Zen Viewer HD (tijdelijk €0,79 normaal €2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 mei 2011, 17:52
Categorie Productiviteit
Onderwerp bestand

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.