Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts

Storify: verhalen vertellen op basis van sociale media

Met Storify kun je verhalen vertellen op basis van content op social media, zoals tweets en foto's. De dienst heeft nu een erg handig iPad-app.

StorifyStorify is een dienst voor ‘social media curation’. Dat wil zeggen dat je een verhaal vertelt op basis van content die afkomstig van allerlei social media. Tweets, YouTube-filmpjes en foto’s van allerlei diensten voeg je samen om dit vervolgens als een compleet geheel weer te kunnen delen. Niet iets wat iedereen dagelijks gebruikt, maar het kan voor bijvoorbeeld bloggers of organisatoren van evenementen erg handig zijn. Sinds vandaag heeft Storify een iPad-app.


Voor wie denkt dat een iPad geen geschikt apparaat is om dingen te creëren, bewijst Storify het tegendeel. Je kunt binnen de app toegang krijgen tot je eigen social media accounts en zoeken op bijvoorbeeld Twitter, YouTube en Flickr. Via een menu aan de rechterkant heb je snel toegang tot de accounts en de bijbehorende content. Heb je iets wat je toe wilt voegen aan je verhaal dan sleep je het naar links en kun je weer verdergaan. Je kunt even snel wat uitleg tussen de verschillende onderdelen tikken, om het verhaal dat je wilt vertellen lopend te houden of een toelichting toe te voegen. Ook kun je de volgorde van de onderdelen snel verwisselen door te slepen. Met één klik kun je je verhaal uiteindelijk publiceren en delen op Twitter en Facebook.

Storify biedt toegang tot je eigen Twitter-account en je kunt daarnaast zoeken op het netwerk. Erg handig is dat bij Twitter een speciale zoekfunctie voor foto’s is toegevoegd. Ook kun je naar content zoeken op Instagram, YouTube en Flickr en heb je toegang tot je eigen Facebook-foto’s. Via een ingebouwde browser kun je links toevoegen.

De eerste indruk van de app is erg goed. Je hebt vrijwel direct door hoe hij werkt en je kunt echt heel simpel en snel een Storify-verhaal samenstellen. Ik zie zowel mogelijkheden voor bloggers die snel een lezing vanuit de zaal willen verslaan op basis van wat mensen twitteren, maar het is ook erg leuk om na een feestje de avond nog even samen te vatten voor later op basis van de foto’s en filmpjes die er zijn gemaakt.

Ben je benieuwd naar het resultaat van wat je met de app kunt? Storify heeft van de lancering van de app uiteraard een verhaal gemaakt, dat de mogelijkheden goed weergeeft.

Downloaden: Storify (gratis)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.