iFanzy: iPad-televisiegids met toegang tot Tweede Scherm-apps

iFanzy is een nieuwe gratis televisiegids voor de iPad die er lekker stijlvol en rustig uitziet en bovendien gratis en vrij van reclame is. Daarnaast biedt het directe toegang tot Tweede Scherm-apps.

iFanzy naar tweede scherm iPadDe iPad is van betekenis voor de televisiegids. Gidsen worden steeds uitgebreider: je kan de programmering op steeds meer manieren filteren, een overzicht van je favoriete programma’s met meldingen instellen en ziet meteen een bijbehorende Twitter-berichtenstroom bij een uitzending. De nieuwe tv-gids iFanzy gaat een stap verder. Je kan met de programmagids meteen, in de app, de Tweede Scherm-webapps van programma’s bezoeken. Daarmee is iFanzy die eerste gids die de Tweede Scherm-toepassingen samenvoegt.

Met een knop rechtsboven in het menu heb je direct toegang tot alle Tweede Schermen die op dat moment voorhanden zijn. Zo kan je die van Eurosport en Eredivisie Live altijd bekijken, waardoor je bijvoorbeeld snel toegang hebt tot de samenvattingen van de Nederlandse voetbalcompetitie. Als bijvoorbeeld Wie Is De Mol dit najaar weer van start gaat, zal je ook die tegenkomen bij de Tweede Scherm-apps. Zowel bij de details van het televisieprogramma als onder de knop in de menubalk op het moment van de uitzending. De schermen komen als fraaie pop-up in beeld en laten zich vloeiend bedienen. Met een knop kan je ze ook in volledig scherm weergeven.

Tweede Scherm geactiveerd iFanzyiFanzy maakt de sier met een rustige vormgeving; bijna een zeldzaamheid in het woud van televisiegidsen op de iPad en iPhone. De applicatie voert wit als basiskleur en heeft maar twee voorname tabbladen, zonder foto’s: dashboard en tv-gids. De eerste bevat een overzicht met de huidige programma’s op je favoriete zenders, hoogst beoordeelde films van de dag, populaire programma’s, en een balk waarin je op genres kan sorteren en daarop het dagaanbod ziet. Dat laatste is overigens een van de prachtige details van de app: als je op een genre drukt, verschuift het ‘vaantje’ dat de balk aanduidt naar rechts om plaats te maken voor de terug-knop er links van. iFanzy oogt behalve rustig, ook erg verzorgd.

iFanzy zenderaanbood naast elkaarDe tv-gids kiest voor een andere aanpak dan gebruikelijk. Je veegt horizontaal door het zenderaanbod heen en ziet in verticale balken het aanbod per zender staan voor die dag. Door naar onderen te vegen op een zender, gaat de tijdsindicatie ook op de andere zenders mee en zo kan je eenvoudig vergelijken wat er op de andere zenders te zien is. Wel nemen de zenders veel ruimte in beslag. Er staan er maar drie tegelijk op het scherm. Daardoor reageert de app enerzijds vloeiender dan de concurrentie, maar zie je anderzijds minder in één oogopslag.

iFanzy biedt daarnaast natuurlijk ook een mogelijkheid om alarmen in te stellen voor uitzendingen die nog moeten komen, en in de menubalk zie je daar eenvoudig een overzicht van. Een handige zoekfunctie maakt de menubalk af. Gecombineerd met de directe toegang tot Tweede Scherm-webapps, het snelle favoriete zender-overzicht en het feit dat de app gratis en reclameloos is, is iFanzy een van de fijnste televisiegidsen op de iPad.

Downloaden: iFanzy (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 september 2012, 12:16
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerpen scherm, televisie, televisie kijken, tv-gids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.