MijnSerie+ en MijnSerie 2.0: series volgen in vernieuwde iPhone-app

De iPhone- en iPad-app MijnSerie is vernieuwd naar versie 2.0 en biedt allerlei extra informatie over series die je volgt en nog moet zien. Daarnaast is MijnSerie+ geïntroduceerd, een betaalde variant met veel extra opties.

MijnSerie iPhone iPod touch iPadMijnSerie is een al langer beschikbare applicatie voor de iPhone, iPod touch en iPad waarmee je je favoriete series in de gaten kan houden. Nu is hij echter voorzien van een grondige update en de betaalde variant MijnSerie+, die voor 79 cent een hoop opties toevoegt. De app kon je al op de hoogte houden omtrent de laatste aflevering, het laatste nieuws, de laatste video’s en nieuwe seizoenen van series, maar de app heeft er vele functies bij gekregen. Het is een veel completere app geworden dan een to-do lijstje van afleveringen die je nog moet kijken.

MijnSerie nieuwe dashboardHet introscherm van MijnSerie is de Voorpagina geworden: een plaats waar je populaire series, een prijsvraag en het laatste nieuws over series ziet. Daar valt meteen een andere nieuwe mogelijkheid op: die om te reageren op nieuwsberichten en series. Zo kan de app in theorie een discussieforum worden voor series, waarbij je eenvoudig zelf een bericht achterlaat met de Reageer-knop. Een reactie plaatsen vereist geen extra handelingen, omdat je voor het gebruik van de app al inlogt met een account, of er een aanmaakt.

Onder de Meer-knop duiken meer toevoegingen aan de app op. Daar zie je nu ook een top 50 van de populairste series en kan je een overzicht raadplegen van alle laatste gebruikersrecensies. Die recensies zijn niet in de reacties op een tv-serie verwerkt, maar vormen een apart gedeelte bij een filmpagina. Helaas lust de app niet alle pagina’s handig naar elkaar door. Zo kan je vanuit een losse recensie of los nieuwsbericht niet even doordrukken naar de seriepagina door op de serienaam te drukken, maar ga je eerst naar het tabblad Tags en tik je dan de serie aan. Omslachtig. Een contactformulier maakt de vernieuwingen van MijnSerie 2.0 af.

MijnSerie+ is een nieuwe, betaalde variant op de applicatie en haalt voor 79 cent in ieder geval de reclamebalken uit de applicatie. Helaas wordt de app er niet veel sneller op; de app reageert soms wat langzaam. Wel biedt de Plus-versie een boel mogelijkheden extra. Zo kan je informatie per aflevering opvragen – een omschrijving van de aflevering en de (gast)rollen die erin spelen. Er zijn acteurspagina’s over alle vaste acteurs in een serie, waarbij je ziet in welke serie een acteur nog meer speelt. Ook implementeert de app een persoonlijke televisiegids en zie je wanneer je afleveringen kan verwachten van series die je volgt. Er is een algemeen overzicht van series die binnenkort beginnen of verder gaan en je krijgt vijf persoonlijke seriesuggesties (30 als je beschikt over een Fan-account op de site). Daarnaast zie je de kijkcijfers van de best bekeken series per week. De mogelijkheid om naast je eigen profielpagina ook die van anderen te kunnen zien en vrienden te worden met andere leden, maakt MijnSerie+ af. Een serieus te overwegen upgrade voor de fanatieke serieverslinder.

Downloaden: MijnSerie (gratis)
MijnSerie+ (€0,79, geen reclame, extra functies)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 september 2012, 11:16
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerpen televisie, tv-series

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.