iCulture speelt: Oceanhorn uit de kosten, Skateboard Slam en Doctor Who SWYS

Een iPhone- en iPad-game ter ere van Doctor Who 50 jaar, Oceanhorn maakt winst en Skateboard Slim is de nieuwe game van Zynga.

ICS Oceanhorn Game van de Week iPhone iPadHet ultra-succesvolle King.com is niet de enige grootmeester van casual games die vandaag van zich laat horen. Naast het vanochtend besproken Papa Pear Saga van de Candy Crush-ontwikkelaar, geeft ook Farmville-studio Zynga een nieuw teken van leven met het skateboardspel Skateboard Slam. Verder komt er goed nieuws uit het Oceanhorn-kamp en krabben we onszelf achter de oren met de Doctor die net zijn vijftigste verjaardag achter de rug heeft.

Oceanhorn uit de kosten

Oceanhorn iPhone iPad iOS headerHet was een flinke gok voor ontwikkelaar Cornfox Bros en uitgever FDG Entertainment. In een tijd dat het grote geld wordt verdiend met de meest succesvolle, op in-app aankopen leunende spelletjes, zetten beide partijen hun zinnen op een volledige game met een vaste prijs. De ontwikkelaar kreeg alle tijd het spel uit te ontwikkelen en er werden zelfs twee ongetwijfeld niet al te goedkope Japanse componisten op de spelmuziek gezet. Oceanhorn kwam uiteindelijk niet voor 89 cent of zelfs voor 3,59 euro. Nee: het The Legend of Zelda-achtige Oceanhorn kreeg een prijskaartje van 7,99 euro in de App Store en is daarmee een van de allerduurste games om aan te schaffen op iPhone en iPad. Nu blijkt dat het een goede zet is geweest. Oceanhorn was in de eerste week na release uit de kosten. Dat laat FDG Entertainment aan iCulture weten in een e-mail. De uitgever zegt enorm dankbaar te zijn voor het succes.

Oceanhorn tempel met beeldenZelf zijn we eveneens verrast over hoe Oceanhorn is opgepakt. We roemden het kleurrijke avonturenspel dat goed is voor ruim 10 uur gameplay meteen in onze uitgebreide recensie, maar hadden niet verwacht dat ook de reacties zo goed zouden zijn. In plaats van een ‘Veel te duur!’ tendens, zijn de reacties overal goed. En kijk ook eens naar de App Store: 103 beoordelingen in Nederland met gemiddelde beoordeling van 4,5 sterren en in België spreken 37 recensies zelfs een gemiddelde waardering van 5 sterren uit. Oceanhorn laat niet alleen zien dat een game innemender is zonder betaalmuren en in-app aankopen, maar toont ook dat het uitkan om ouderwets geld voor een game te vragen.
Downloaden: Oceanhorn (€7,99, zonder in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

Doctor Who: Say What You See

ICS Doctor Who SWYS iPad iPhoneNog in tranen van de jubileumaflevering van de vijftigste verjaardag van the Doctor? Of misschien vond je hem tegenvallen omdat er tóch te weinig verwijzingen naar het roemruchte verleden van de science-fiction serie van de BBC zaten? Spoilers. Het maakt niet uit, linksom of rechtsom. Doctor Who Say What You See is de volgende stap om te nemen als je fan bent van de zo ingenieus in elkaar gedraaide pulpserie. Het is de ultieme test voor iedereen die zich fan noemt. Het spel is een plaatjesrebus waarin je aankoop meteen aan de slag kunt op de eerste plaat van een volgehangen Tardis. De bedoeling? Vijftig hints naar namen van personages, afleveringen en voorwerpen uit de Whoniverse raden. Op één plaat, met een andere die je koopt met gespaarde minuten (of een in-app aankoop van €1,79) en een derde die binnenkort beschikbaar komt. Je tikt steeds een voorwerp aan op de tekening en op dat moment komt er zonder pardon al een toetsenbord in beeld. Nou, wij hebben de weeping angel al gevonden… maar je moet een flinke kennis van Doctor Who én de Engelse taal hebben om alle oplossingen te zien. Hints kan je kopen met muntjes die je weer vindt met je sonic screwdriver , en je krijgt zelfs meer punten als je oplossingen snel naar elkaar vindt. Wees daar voorzichtig mee: ook de BBC is uit op je impulsaankopen die je in de app kan doen. Allons-y!
Downloaden: Doctor Who: Say What You See (€0,89, met in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

Trailer van de Dag: Skateboard Slam

ICS Skateboard Slam iPad iPhoneZynga is een uitgever met twee gezichten. Het bedrijf is groot geworden met Farmville en andere spellen die vooral je moeder aanspreken, maar af en toe laat het zijn gamersroots zien. Dat resulteerde bijvoorbeeld in Horn, een van de fraaiste iOS-avonturengames van vorig jaar. Nu begeeft Zynga zich precies in het middengebied. Skateboard Slam is een game die je moeder laat liggen, maar wel een breed publiek kan aanspreken. Het doet in gameplay denken aan de stiekem erg leuke Tony Hawk-games voor de Gameboy Color (jep, tijdje terug!), waarin je ook in 2D een combinatie tussen racen en skaten bezigde. Skateboard Slam is eigenlijk een renspel met veegbewegingen, maar die veegbewegingen worden al snel vrij uitgebreid waarin je trucs kan doen als skater. De besturing blijft gelukkig te behappen en reageert goed, maar we merken dat er momenten zijn dat we geen idee het fout gaat, maar waardoor je poging wel ten einde komt. Je kan maar beter geen hekel aan in-app aankopen of een lage frustratiegrens hebben. In de game werk je een landkaart af waarin je steeds nieuwe skatebanen aandoet. Je neemt het op tegen steeds lastigere semi-doorzichtige computers of racet op dezelfde manier online. De bedoeling is dat je domweg eerder over de finishlijn komt en dat betekent dat Skateboard Slam eigenlijk drie games combineert. Renspel. Skatespel. Racegame.
Downloaden: Skateboard Slam (€0,89, met in-app aankopen, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iPod touch 4+, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 november 2013, 19:45
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, oceanhorn, skateboard, zynga

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.