Diptic Video: videocollage maken op iPhone en iPad

Diptic Video is een leuke iPhone- en iPad-app waarmee je makkelijk videolijstjes voor Instagram, Facebook en je iOS-album maakt.

Diptic Video iPhone iPad videocollageVoordat elke zolderkamerhobbyist iPhone-apps voor fotolijstjes maakte, deed Diptic het al. De iPhone-app uit de zomer van 2010 werd een van de gerenommeerde namen voor applicaties waarin je verschillende foto’s kan samenvoegen in een lijst. Nu werd het voor ontwikkelaar Peak Systems tijd voor de volgende stap. Diptic Video is precies wat je ervan verwacht. Je maakt videocollages, bestaande uit verschillende video’s in één lijstje.


Ja kan op twee manieren beginnen aan Diptic Video voor iPhone en iPad. Of je kiest eerst de foto’s en video’s uit die je wilt gebruiken, of je kiest eerst de lijst uit en zoekt er daarna foto’s en video’s bij die je erin wilt hebben. Je kan maximaal vier beelden in de lijst gieten en de app bepaalt zelf waar de beelden komen te staan. Dat is een handigheidje, geen beperking. Je hoeft maar op twee beelden tegelijk te tikken en ze wisselen met elkaar in de lijst. Wil je extra beelden toevoegen, dan tik je op de bovenbalk en pluk je ze uit je album. Een sleepbeweging is genoeg om de foto of video in de lijst te zetten.

Diptic Video telt in totaal 35 lijstjes, waar je razend eenvoudig doorheen scrollt aan de onderkant van het beeld. In tegenstelling tot de normale Diptic-app voor foto’s, heb je hier dus geen aparte pagina waarin je van tevoren de lijst bepaalt en dan aan de slag gaat. Met een optieknop van drie stipjes rechts bovenin beeld, geef je de vorm, de dikte en de kleur van de randen aan. Met aparte knoppen schakel je snel tussen wit en zwart.

Diptic Video iPhone video's kiezen Diptic iPhone instellingen iOS

De leukste bewerkingsoptie is echter je eigen creativiteit. Omdat je elke foto en video kan verschuiven in het lijstje, kan je dezelfde video bijvoorbeeld opknippen in verschillende beelden. Film een hand, zet hem twee keer naast elkaar en je hebt optisch ineens zeven vingers in plaats van vijf – om maar eens wat te noemen. De app zorgt ervoor dat de video’s synchroon lopen.

De videocollages in Diptic Video mogen maximaal 15 seconden lang zijn en die lengte komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. Het is precies de lengte die video’s op Instagram mogen zijn. In het optiescherm voordat je een videolijst opslaat, kan je er ook voor kiezen om de video te stoppen na de kortste of langste clip, kan je aangeven dat de video’s na elkaar moeten bewegen en stel je in dat ze moeten herhalen. Daarnaast kan je er een liedje van je eigen muziekcollectie op de iPhone of iPad onder zetten en bepaal je met schuiven hoe hard de muziek klinkt en hoe hard het videogeluid. Alleen de implementatie van slowmotion op de iPhone 5s ontbreekt vooralsnog, al heb je daar wel een aanvullende app als TruSloMo voor.

Onverlet: Diptic Video heeft genoeg en leuke opties om een videocollage te maken, maar de app werkt toch des Diptics weer lekker eenvoudig.

Downloaden: Diptic Video (€1,79, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.