Horn: spectaculaire nieuwe actiegame voor iPhone en iPad

Horn is een spectaculair actie-avonturenspel voor de iPhone en iPad, waarin je in het verhaal wordt getrokken in een verwoeste wereld bewoond door karakteristieke robots. Het combineert elementen van Zelda en Infinity Blade.

Horn iPhone spectaculaire gameZynga, het bedrijf achter Farmville, heeft meer in zijn mars dan spellen waarin je een boerderij moet naspelen. Dat bewijst ze door vandaag het avonturen-actiespel Horn uit te brengen op de iPhone en iPad. De volledig in 3D uitgevoerde game is zo ambitieus en groot in opzet, dat het niet draait op de eerste iPad, iPhone 3GS of welke iPod touch dan ook. Qua spelidee houdt Horn het midden tussen het iPhone-zwaardvechtspel Infinity Blade en oudere actie-avonturengames. Horn is niet ontwikkeld, maar uitgegeven door Zynga.


Phosphor Games Studio tekende voor de ontwikkeling van het spel dat je meeneemt in een verwoeste wereld vol ruïnes en grote, monsters als enige overlevenden. Als hoofdrolspeler van het verhaal ontwaak je uit je slaap en begint je strijd om het kwaad te vernietigen. Wat Horn siert en onderscheidt van zoveel andere actiegames op de iPhone, is dat het niet maar één trucje doet. Het is niet puur een vechtspel of een springspel: het is een volledige avonturengame waarin je klimt, vecht en objecten verkrijgt waarmee je naar volgende delen kan komen.

Horn confrontatie met vijandToch stuurt Horn niet zoals je misschien zou verwachten. Je kijkt rond door over het beeld te vegen, maar zet Horn pas echt in beweging door op de grond te tikken en de nieuwe plek aan te wijzen. Springen gaat door op de grond te tikken, en als de sprong ver is, tik je nog een keer om je op tijd aan de richel vast te hangen. Het bestuurt goed en direct, maar in combinatie met de veelal wat benauwde gangetjes die je doorkruist, heb je niet het gevoel van vrijheid wat je misschien verwacht als je de trailer ziet.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Horn verkennen oud gebiedDe gevechten komen erg overeen met Infinity Blade: je ontwijkt aanvallen van de tegenstanders door om ze heen te rollen, en met vegen op het scherm sla je toe. Bovendien spaar je in het spel power-ups waarmee je tegenstanders op andere manieren schade kan toedoen. Bij het vechten zit je eveneens vast in rails. Je kan niet langer op de grond drukken voor een andere positie.

Waar Horn wel een echt avonturenspel in is, is de presentatie. Het spel is ijzersterk in zijn voice-acting en het opbouwen van suspense. Vijanden tonen niet alleen karakter, maar doen ook beetje bij beetje het verhaal uit de doeken. Op die manier word je op een erg natuurlijke manier in het verhaal getrokken.

Zelfs als je afknapte op de gevechten van Infinity Blade, is Horn een grote aanrader. Het spel verbaast met prachtige omgevingen, leuke personages en een geweldige manier van vertellen.

Downloaden: Horn (€5,49, universele app)

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.