iCulture speelt: Little Big Adventure, Flashout 2, Red Bull Racers en meer

In de iCulture speelt vandaag de remake van Little Big Adventure voor iPhone en iPad en twee verrassende racegames. Waaronder Red Bull Racers.

Little Big Adventure iPhone iPadBedenk eens een game die de tand des tijds niet meer zou doorstaan, en je absoluut niet twintig jaar later nog eens hoeft te spelen met een minder treffende besturing. Komt Little Big Adventure in je op? We spelen het avonturenspel vandaag in de iCulture Speelt en zien een goede herinnering verloren gaan. We zweven vandaag ook met honderden kilometers per uur over krankzinnige racebanen in Flashout 2 en nemen net zoveel loopings in het gratis Red Bull Racers. En: komt Animal Crossing naar iPhone en iPad?

Maker Animal Crossing overweegt mobiele apps

ICS Animal Crossing iOSOndanks meerdere ontkenningen van Nintendo, woedt de discussie over Nintendo-games op de iPhone nog steeds. Ontzettend veel gamers zouden maar wat graag games zoals Zelda, Pokémon en Mario op een iPhone-scherm zien. Het lijkt er echter op dat Nintendo’s terughoudendheid andere ontwikkelaars niet tegenhoudt om alsnog mobiele apps en games te maken. Zo is Katsuya Eguchi, maker van Animal Crossing, bijvoorbeeld hartstikke geïnteresseerd in het maken van een app. Het lijkt een wat voorzichtige uitspraak van de man: hij benadrukt dat hij de gamereeks niet naar de iPhone wil brengen, maar dat hij geïnteresseerd is in “apps die de ervaring van Animal Crossing naar een mobiel platform vertalen”. Dat sluit verdraaid goed aan op eerdere berichten over Nintendo. Hoe vaag het ook klinkt, het idee lijkt al een poos bij Eguchi te spelen. Hij gaf bijvoorbeeld al snel voorbeelden van apps waarin je kleding kan ontwerpen voor de 3DS-versie van Animal Crossing, of waarin je wordt herinnerd aan afspraken die je in de game hebt gemaakt. Hoe lang zou het duren tot we een beetje meer Nintendo op onze iPhone hebben staan?

Flashout 2 doet WipEout nog maar eens

ICS Flashout 2 iPad iPhoneHet blijft een bijzondere tak van sport onder de racegames: de zweefracer. Het genre dat werd gevormd door F-Zero en WipEout wordt zo nu en dan bijna kunstmatig in leven gehouden door een spel dat vooral wil overdoen wat de voorgangers al deden. Vandaag geldt hetzelfde voor ontwikkelaar Jujubee, die voor een tweede keer een hommage aan WipEout brengt met Flashout 2.

Opnieuw kies je uit verschillende zweeftuigen waarmee je op hoge snelheid over duizelingwekkende banen zweeft, tegen andere zwevers die je kan uitschakelen met wapens en door veelvuldig over vlakken heen te zweven. Van boosts die je versnellen, maar ook van triggers waar je overheen vliegt om het komende stuk baan power-ups en munten te kunnen oppakken. In de online speelmogelijkheid en de singleplayer van Flashout 2 kan je die munten steeds sparen om jezelf aan betere voertuigen te helpen, of je huidige zwever te upgraden. Wat zeg je, of je ook in-app aankopen daarvoor kan doen? Natuurlijk. Helaas wel. Maar betreurenswaardiger is dat het geluid van de munten vertragend werkt. Het is een te kitscherig geluidseffect voor een spel met zoveel nadruk op snelheid – en dat in combinatie met die eeuwig frustrerend smalle banen, kan het toch allemaal een stukje leuker.

Downloaden: Flashout 2 (€2,69, in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

Red Bull Racers scheuren op schaal

ICS Red Bull Racers iPad iPhoneEen andere tak van de racesport: die speelgoedbaantjes waarop je de goede baan houdt en niet teveel mag gassen omdat je anders de bocht uitvliegt. Een zeker merk energiedrank heeft er nu een game omheen gemaakt en heeft het nog vrij uitgebreid aangepakt ook. Je vindt verschillende klasse echte auto’s, een soundtrack met Awolnation en allerlei verschillende tracks in Red Bull Racers.

De flow van het racespel is nog een tikkeltje onvoorspelbaarder dan de speelgoedvariant. In de races met loopings, kruisingen en scherpe opeenvolgende bochten, overkomt het ons regelmatig dat we zelfs bij een recht stuk de mist in gaan omdat… nou ja, dat weten we niet helemaal. Zoals je ook de ene keer een beuk aan je concurrent kan verkopen en het volgende weer niet. De beelden van Red Bull Racers, het geluid en het hele sfeertje zijn wel leuk.

Downloaden: Red Bull Racers (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

Little Big Adventure: oei

ICS Little Big Adventure iPad iPhoneSoms kan je maar beter niet opnieuw kennis maken met een oude geliefde. Tomb Raider eerder dit jaar? Dat was een bittere pil met de besturing en cameravoering die toen al omstreden waren, maar het ving de originele flow van het spel uitstekend. Maar deze remake van Little Big Adventure, het originele en vooruitstrevende avonturenspel uit 1994? Blijf. Ervan. Weg. De game heeft de tand des tijds niet doorstaan, en dan drukken we het nog zacht uit. In het schuin van boven bekeken spel waarin je ontsnapt uit een gevangenis om de wereld van kwaad te behoeden, gaat werkelijk alles er klungelig aan toe. De plots opdoemende gesprekken met computerpersonages, de geluidseffecten en niet onbelangrijk: de besturing. De besturing die niet is geoptimaliseerd voor het touchscreen, die hit-en-miss is op tegenstanders in de buurt, die je niet op tijd laat verdedigen tegen hun aanvallen, die het laatste greintje vreugde uit een herinnering haalt. Warme retrogevoelens of niet: bespaar je de pijniging die Little Big Adventure op iOS heet.

Downloaden: Little Big Adventure (€3,59, geen in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 maart 2014, 20:00
Categorie Games
Onderwerpen flash, iculture speelt, red bull

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.