iPad-game Game of Thrones Ascent in App Store verschenen

Game of Thrones Ascent is een gratis iPad-game waarin je in veldslagen en politieke steekspellen een weg naar de ijzeren troon vecht.

Game of Thrones Ascent iPad logoOver anderhalve week trapt HBO af met een nieuw seizoen van Game of Thrones. De promotiecampagne hiervoor lijkt al in volle gang: zo is er ter voorbereiding bijvoorbeeld een gratis iPad-game genaamd Game of Thrones Ascent verschenen. Game of Thrones Ascent was al een tijdje op Facebook te spelen, maar was tot voor kort niet op de iPad verkrijgbaar. In deze game sta je aan het hoofd van een familie en probeer je aan de hand van veldslagen en het politieke steekspel je een weg naar de ijzeren troon te vechten.

Je speelt in Game of Thrones Ascent een zelfbedacht personage. Je staat aan het hoofd van een eigen familie, tijdens de gebeurtenissen voor het eerste boek en eerste seizoen van de serie.

Game of Thrones Ascent volgt het principe van veel bestaande gratis spellen: je tapt je een weg door de keuzes op het scherm, terwijl er gaandeweg virtueel geld binnenstroomt. Achter Game of Thrones Ascent schuilt geen puzzelspelletje of reflexengame, maar een flinke lijst met keuzes. De koning verzoekt je bijvoorbeeld om slavenhouders aan te pakken, waarna je bijvoorbeeld kunt kiezen om ze aan te vallen, om te kopen of in hun slaap te vermoorden.

Makkelijke keuzes

Hoewel Game of Thrones Ascent de middelen biedt om een leuk verhaal met meerdere keuzes te vertellen, volgt een speelsessie al snel één vooraf gedefinieerd pad. Bij iedere keuze die je kunt maken staat namelijk aangegeven wat de precieze gevolgen zijn. Het is leuk dat je de keuze hebt om iemand aan te vallen of om te kopen, maar hierbij staat met een groene balk vooraf aangegeven wat effectiever is. Het duurt niet lang tot je alleen nog maar de meest efficiënte optie kiest.

Game of Thrones Ascent iPad screenshot 1

Niet iedere keuze is echter zo vastgesteld: aan het einde van een missie bepaalt de reactie die je geeft hoe je personage zich opstelt in het koninkrijk. Ben je een familieman of doe je alles voor het koninkrijk? Het bepaalt de houding van je fantasiefiguur. Bovendien zijn er genoeg bezigheden waarin morele keuzes geen rol spelen: tijdens je speelsessie zul je al snel de nodige gebouwen neerzetten.

In-app aankopen

Game of Thrones Ascent is gratis, maar bevat de nodige in-app aankopen. Met goudstukken kun je extra bepantsering en andere voorwerpen kopen – goudsstukken die je via de App Store aanschaft voor echt geld. Hoe afhankelijk het spel hiervan is zal waarschijnlijk pas na een paar dagen blijken.

Downloaden: Game of Thrones Ascent (gratis, in-app aankopen, iOS 6.0+)

Game of Thrones Ascent iPad screenshot 3

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 maart 2014, 10:31
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.