iCulture speelt: Feed Me Oil 2 en Lyne

Lyne en Feed Me Oil 2 zijn twee prachtig uitgevoerde puzzelspellen voor iPhone en iPad, met fraaie beelden en geluid.

Feed Me Oil 2 iPad iPhone vosDe oplettende speler zal het al hebben opgemerkt: eigenlijk zijn er maar enkele nieuwe games van betekenis op de iPhone en iPad vandaag. En twee ervan bespraken we al in aparte artikelen. Jet Car Stunts 2 is gratis en lekker pittig en Sonic & All-Stars Racing Transformed is een leuke en veelzijdige Mario Kart-achtige. Ook de nuttige update van Cut the Rope 2 bespraken we in een apart artikel. Dat betekent dat er twee leuke nieuwkomers overblijven: Feed Me Oil 2 en puzzelspel Lyne.

Lyne: puzzelen en ontspannen

Als je van van minimalistische puzzelspellen houdt zoals het vorig jaar zo populaire Dots, verdient Lyne zeker even je aandacht. Ontwikkelaar Thomas Bowker schrijft de naam van de game zelf met hoofdletters – en dat is meteen het meest schreeuwerige aan dit spel. Voor 2,69 euro zonder advertenties en in-app aankopen, haal je een puzzelspel in huis waar je helemaal zen van kan worden. In Lyne krijg je puzzels voorgeschoteld waarin je lijnen trekt om vormen met elkaar te combineren. Het venijn zit hem in de schakelblokjes. Die zijn multi-inzetbaar om meerdere vormen met elkaar te combineren, maar: het aantal vakjes erin geeft aan hoe zaak de bruikbaar zijn. Daar begint de hersenpijniging: hoe vermijd je dat je een blokje drie keer nodig hebt als je hem maar tweemaal kan gebruiken?

Lyne heeft honderden voorgemaakte levels en geeft er dagelijks nieuwe, willekeurig gegenereerde puzzels bij. Het gaat daarbij niet om scores van vrienden en om sterrenwaarderingen. Nee, onder begeleiding van de sfeervolle ambientmuziek ga je naar de volgende puzzel en zo kan je, geheel ontspannen, puzzel na puzzel doorspelen. Lekker.

Downloaden: LYNE (€2,69, zonder in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

Trailer van de Dag: Feed Me Oil 2

Feed Me Oil 2 mond openAls je denkt dat Where’s My Water de eerste iPhone-puzzelaar was waarin je vloeibare stoffen vervoert in puzzels, heb je het mis. Het originele Feed Me Oil van uitgever Chillingo verscheen twee maanden eerder, in juni 2011. Het spel stond meteen in de spotlight. Niet alleen door het overtuigende geklots van de olie die je verplaatste in het spel, maar ook door het frivole ontwerp van de game. Elk level in het spel was zo vormgegeven, dat je steeds een of ander fantasierijk monster voorzag van je olie. Dat unieke aspect is weer helemaal terug in Feed Me Oil 2.

Inhoudelijk kan je de game vergelijken met Where’s My Water, Cut the Rope en veel meer spellen waarin je de omgeving manipuleert om een level te klaren. In Feed Me Oil 2 druk je steeds op een knop om olie uit een kraan te laten stromen en hoe die olie zijn weg vervolgt, bepaal je met de elementen die je neerzet. Met planken blokkeer je wegen, pipetten vangen olie op en schieten het weg en ventilatoren blazen de straal een kant op. Elk level heb je een voorraad voorwerpen. Hoe minder je er gebruikt, hoe hoger de score. Je haalt maximaal drie sterren op een uitdaging. Eén voor het opvangen van de olie op de juiste plek, de anderen door het gebruiken van weinig apparatuur.

Feed Me Oil 2 biedt in-app aankopen voor hints die je helpen een puzzel op te lossen. Overbodig, denken we. Als je één kanttekening bij het spel plaatst, is het wel dat ie aan de eenvoudige kant is. De knotsgekke en fraaie dieren hebben zeker in de eerste wereld zulke typische vormen dat het erg snel logisch is hoe je puzzels oplost. De drie erop volgende werelden bieden wellicht meer uitdaging, maar vooralsnog heb je aan een Cut the Rope 2 meer uitdaging. De uitdaging die er is, zit vaak in het verdelen van olie over knoppen en de bak waar het in moet. Het zijn vooral de prachtige, kunstige monsters en daarmee omgevingen die Feed Me Oil 2 maken.

Downloaden: Feed Me Oil 2 (€2,69, met in-app aankopen, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iPod touch 4+, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 januari 2014, 19:34
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, puzzelgame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.